Entertainment

Glennis Grace wordt nieuwe coach in The voice of Holland

02 juli 2021 18:37 Aangepast: 02 juli 2021 20:37
Glennis Grace Beeld © RTL

Niemand minder dan Glennis Grace (43) mag plaatsnemen in de lege rode stoel voor het nieuwe seizoen van 'The voice of Holland'. Dat heeft zender RTL bevestigd aan RTL Boulevard. Ze neemt het stokje over van Jan Smit (35), die in juni bekendmaakte te zullen stoppen als coach.

"Ze wordt alom geprezen als een van de beste zangeressen van Nederland"

Dat betekent dat Ali B, Waylon en Anouk er binnenkort een nieuwe collega bij hebben. Het zal voor Glennis de eerste keer zijn dat ze als coach van start gaat in de muzikale wedstrijd. 

Peter van der Vorst, directeur content RTL Nederland, reageert verheugd op het nieuws: “Wij zijn heel blij dat Glennis plaats gaat nemen in een van de rode stoelen. Ze wordt alom geprezen als een van de beste zangeressen van Nederland én ze weet als geen ander hoe het is om door een jury beoordeeld te worden. Ze deed mee aan het Eurovisiesongfestival en stond in de finale van America’s Got Talent."

Hij vervolgt: "Met die internationale ervaring is ze de perfecte toevoeging aan het team van coaches dat er al zit. Stuk voor stuk toppers die hun sporen op muziekgebied ruimschoots hebben verdiend. Anouk, Ali B en Waylon hebben er een geduchte collega én concurrent bij, want wij zijn ervan overtuigd dat Glennis populair zal zijn bij de kandidaten.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stemmen maar: wie moet Jan Smit opvolgen als coach in TVOH?

In juni werd bekendgemaakt dat Jan Smit geen coach meer zal zijn in het aankomende seizoen van The voice of Holland. De Volendamse zanger wil, met het oog op het aankomende jubileumjaar, zijn agenda anders inplannen. Dat liet hij destijds weten aan RTL Boulevard.

Jan nam vorig jaar het stokje over van Lil' Kleine, die het na twee spraakmakende seizoenen voor gezien hield. Ook Jan geeft er nu de brui aan na slechts één seizoen te hebben meegedraaid. "Ik heb besloten om volgend seizoen toch geen plaats meer te nemen in de befaamde rode stoel van The voice of Holland", aldus de zanger. "Toen ik vorig jaar door RTL gevraagd werd als coach, heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de kans die mij op dat moment werd geboden. Een avontuur dat ik niet snel zal vergeten!"

Vervolgens bleef het nog lang sparren wie het stokje van Jan zou overnemen, zo is hieronder terug te zien. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Smit neemt afscheid van gezin voor 'songfestival-bubbel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore