Ga naar de inhoud
Entertainment

Fajah Lourens is 40 jaar: zó werd ze bekend en bleef ze in de picture

Fajah Lourens Beeld © ANP

Voor Fajah Lourens is het vandaag een bijzondere dag. De presentatrice en fitgirl mag namelijk 40 kaarsjes uitblazen, een leeftijd die je haar absoluut niet zou geven. Wat ons betreft een goede reden om eens terug te blikken op de hoogte- en dieptepunten uit haar leven én carrière.

"Zo populair als ik was, zo rebels was ik ook"

De carrière van Fajah Lourens begon in 2002 bij Goede Tijden, Slechte Tijden, toen ze als 21-jarig meisje de rol van Yasmin Sanders-Fuentes op zich nam. Fajah had de eer om het vriendinnetje van Stefano Sanders (acteur Bas Muijs) te spelen en was destijds erg populair onder fans van de soap. Toch koos ze er drie jaar later alweer voor om uit de soap te stappen, iets waar ze achteraf best spijt van heeft, zo vertelde ze in de talkshow Goede Tijden, Zomer Tijden. "Zo populair als ik was, zo rebels was ik ook. Ik was heel ongeduldig, heel jong nog en heel opstandig. Als een regisseur dan iets deed wat ik niet heel leuk vond, kon ik meteen zeggen dat ik de serie uit wilde." Een akkefietje op de set zorgde er uiteindelijk voor dat ze besloot om weg te gaan. "Ik had het helemaal gehad en ik weet nog dat ik zei: 'Ik wil de serie uit' en toen kreeg ik te horen: 'Moet je daar niet nog een nachtje over slapen?’" Dit deed ze. "De volgende dag zei ik: 'Ik wil de serie uit en ik wil dood. Dan weet ik tenminste zeker dat ik nooit meer terugkom.’"

Fajah
Lees ook:
Fajah Lourens over 40 worden: 'Wel een dingetje'

Helaas voor Fajah lagen de rollen daarna niet voor het oprapen. "Op het moment dat ik wegging, kwam Yolanthe in Onderweg naar Morgen en alle audities die ik toen deed, deed zij ook en zij kreeg ze allemaal." Fajah besloot het daarom over een andere boeg te gooien. Samen met haar toenmalige vriend en vader van haar zoontje Shai, Daniel Surig, kocht ze een hotel. De presentatrice wilde het hotel omtoveren tot een ‘homovriendelijk’ hotel, maar die plannen liepen uiteindelijk op niks uit. Volgens Fajah zorgde de verbouwing voor zoveel stress dat haar relatie eronder te lijden had. De relatie bleek helaas niet meer te redden, want de twee gingen uiteindelijk uit elkaar.

Fajah
Lees ook:
Fajah Lourens last acteerstop in

Fajah zat niet bij de pakken neer: in 2013 startte ze een Instagram-account met de naam @mykillerbodymotivation waarop ze haar progressie op het gebied van sporten en gezond eten deelde met haar volgers. Ze startte een gelijknamig online sportplatform en lanceerde uiteindelijk ook haar eerste boek Killerbody Dieet. Het boek was een groot succes. Ook waagde ze zich nog even aan een carrière als dj én heeft ze een tijdje op professioneel niveau gepokerd. Rond deze periode wist ze ook nog even de headlines te halen met haar deelname aan het televisieprogramma Vier handen op één buik, waar ze als coach een tienermoeder mocht begeleiden. Fajah werd gekoppeld aan de 17-jarige zwangere Romana, wat uitliep op een hysterisch conflict:

In 2016 kreeg Fajah te maken met een familiedrama toen haar neefje Elfin, het zoontje van haar zus Shanti Schiks, werd vermoord door zijn vader, Thomas U. De man gooide het jongetje uit het raam en sprong er vervolgens zelf achteraan. Kort daarvoor had hij ook zijn moeder vermoord. Tragisch genoeg was het zoontje van Fajah, Shai, getuige van de verschrikkelijke daad. In Van der Vorst Ziet Sterren liet Fajah destijds weten dat zij en haar familie ondanks alles positief in het leven staan. "Mijn moeder is zo vergevingsgezind. Ik denk dat het belangrijk is voor ons om Thomas, die zichzelf ook heeft vermoord, te vergeven. Het was gewoon een heel zielig figuur die ontzettend in de knoop zat met zichzelf en geen andere uitweg meer zag."

In 2017 kreeg Fajah opnieuw een grote tegenslag te verwerken. Haar ex-vriend Daniel, de vader van haar zoontje Shai, overleed op 46-jarige leeftijd aan een hersenvliesontsteking. Voor Fajah was dit een belangrijk keerpunt in haar leven. 'Toen drong het echt tot me door: als ik wegval hebben mijn kinderen niemand meer', zo vertelde ze aan Story. ‘Dat idee boezemde mij zo veel angst in.’

Fajah
Lees ook:
Fajah Lourens was zichzelf een beetje kwijt: 'Liever voor mezelf'

Gelukkig gaat het Fajah inmiddels voor de wind. Zo liet ze begin dit jaar weten dat ze nog steeds single is, maar wél aan het daten is met iemand. Daarnaast is ze nog steeds druk bezig met haar Killerbody-imperium en heeft ze een kinderboek uitgebracht over seksuele voorlichting. Wij gokken dan ook dat we de komende jaren nog veel van haar gaan horen!

Hieronder vertelt ze meer over de Killerbody-producten die ze nog op de markt gaat brengen:

Fajah Lourens brengt nóg meer killerbody-producten op de markt

01:56