Ga naar de inhoud
Entertainment

Paniek in Hilversum: Gijs Staverman kan oude paardenstaart niet vinden

Gijs Staverman Beeld © ANP

De oude paardenstaart van dj en televisiepresentator Gijs Staverman (55) is vooralsnog spoorloos. Het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum liet in april weten het harige accessoire graag in de collectie op te nemen. Maar de dj lijkt de tastbare herinnering aan zijn wilde jaren kwijt te zijn.

We hebben af en toe contact, maar hij heeft hem nog niet gevonden"

Dat heeft een woordvoerder van Beeld en Geluid donderdag laten weten. "Gijs weet bijna zeker dat de staart ergens in een doos in de opslag ligt", stelt een woordvoerder. "We hebben af en toe contact, maar hij heeft hem nog niet gevonden. Wij wachten geduldig af."

Oude
Lees ook:
Oude paardenstaart Gijs Staverman naar collectie Beeld en Geluid

Paul de Leeuw knipte de staart eind 1994 af in een aflevering van zijn programma De schreeuw van De Leeuw. Toentertijd was de staart het handelsmerk van de populaire dj. Gijs bekende in april in zijn uitzending dat hij de staart nog steeds in zijn bezit heeft.

Conservator Wytze Koppelman van Beeld en Geluid sloeg hier meteen op aan. "We hebben niet veel haar in onze collectie", stelde hij in een gesprek op NPO Radio 2."En er zit een interessant verhaal aan vast: dj's die hun wilde haren verliezen. Gijs was niet de eerste en de laatste die dat overkwam. Dat willen wij graag symboliseren en vastleggen."

Gijs
Lees ook:
Gijs Staverman neemt volgers mee tijdens haartransplantatie