Entertainment

Flikken Maastricht krijgt nog minimaal drie seizoenen

01 juli 2021 13:15 Aangepast: 01 juli 2021 17:49
Flikken Maastricht Beeld © Marc de Blok

'Flikken Maastricht', de langstlopende Nederlandse dramaserie, gaat nog zeker drie jaar door. Dat hebben AVROTROS en producent Hollands Licht donderdag bekendgemaakt. De opnames gaan in september van start, de volgende reeks zal begin 2022 bij de NPO te zien zijn.

De politieserie volgt de besognes van rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen. De hoofdrollen worden gespeeld door Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel. Tot nu toe telde de reeks vijftien seizoenen en 162 afleveringen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flikken Maastricht verliest een van haar vaste gezichten

De eerste aflevering van Flikken Maastricht was in september 2007 te zien bij de (toen nog) TROS op NPO 1 en trok bijna 1,3 miljoen kijkers. In de loop der jaren stegen de kijkcijfers en daarmee ook het succes van de serie. Het afgelopen, vijftiende seizoen werd begin dit jaar wekelijks door ruim 2 miljoen mensen lineair bekeken. Online kwamen hier gemiddeld nog eens tussen de 300.000 en 400.000 kijkers per aflevering bij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Victor over Flikken Maastricht: 'Dít konden we niet voorspellen'

In 2014 won Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring voor beste tv-programma. Afgelopen jaar ging de prijs naar het indrukwekkende programma Over Mijn Lijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore