Ga naar de inhoud
Entertainment

Voortaan tien genomineerden bij Oscars vanwege lage kijkcijfers

Oscars Beeld © Getty Images

De uitreiking van de Oscars telt vanaf volgend jaar standaard tien genomineerden in de categorie beste films. Dat heeft de Academy, de organisatie die de beeldjes uitreikt, volgens 'Deadline' woensdag laten weten.

Het was de afgelopen jaren zo dat er tussen de vijf en tien kandidaten genomineerd konden worden. Het aantal hing af van het aantal stemmen dat op de titels was uitgebracht door de leden van de Academy. Maar voortaan zullen er altijd tien films worden genomineerd in de belangrijkste categorie.

Oscarseizoen
Lees ook:
Oscarseizoen van start: dit jaar anders dan anders

Volgens Deadline hoopt de Academy op deze manier ook meer populaire films in de race mee te nemen, in de hoop de ceremonie aantrekkelijker te maken voor het publiek. De kijkcijfers van de Oscars dalen al jaren.

De Oscars worden volgend jaar weer in maart uitgereikt in plaats van in april. De ceremonie vond dit jaar later plaats vanwege de coronapandemie. Niet alleen bioscoopfilms dingen mee naar de prijzen volgend jaar, maar ook films die voor streamingdiensten zoals Netflix of Amazon zijn gemaakt. In het verleden was hier veel discussie over, maar de regels werden afgelopen jaar aangepast.

Nasrdin
Lees ook:
Nasrdin Dchar pakt rol in coming out-film: 'Super relevant en actueel'
Bron: ANP / RTL Boulevard