Ga naar de inhoud
Entertainment

Brigitte Bardot op de bon geslingerd na beledigen jagersvereniging

Brigitte Bardot Beeld © ANP

De Franse actrice Brigitte Bardot is dinsdag veroordeeld tot een boete van 5000 euro wegens het beledigen van voorzitter Willy Schraen van de Franse nationale jagersvereniging, schrijft de publieke radiozender France Bleu. De 86-jarige had zich badinerend uitgelaten in een blogpost op de website van haar stichting.

De dierenactiviste maakte de jagers uit voor 'minderwaardige mannen met dronken gezichten'. Ook schreef ze dat jagers 'de genen van wrede barbaren dragen, afkomstig van onze primitieve voorouders'. Willy Schraen werd in de post een 'roofdier met een groot gezicht vol zelfvoldaanheid' genoemd. Het Franse Openbaar Ministerie had 6000 euro boete geëist.

Brigitte
Lees ook:
Brigitte Bardot: klagende actrices hypocriet

Voorafgaand aan de rechtszaak gaf Brigitte toe dat ze 'een beetje harde woorden' had gebruikt. De actrice schrikt vaker niet terug van harde woorden. In 2019 schreef ze bijvoorbeeld nog een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron. Hierin zei ze dat Fransen ervan 'walgen' dat hij niets doet voor dierenrechten. Ze noemde een vermeend gebrek aan beleid rondom deze rechten 'een belediging' en 'een ondraaglijke minachting voor de strijd die ik al 47 jaar leid'.

Kasteel
Lees ook:
Kasteel toont bedgeheimen Brigitte Bardot
Bron: ANP/RTL Boulevard