Ga naar de inhoud
Entertainment

Duits tijdschrift staat niet te springen om Ilse DeLange als jurylid

Ilse DeLange Beeld © ANP

Bij het Duitse entertainmentplatform 'Bunte' zijn ze geen fan van Ilse DeLange (44). In een stuk dat het tijdschrift wijdt aan de jury van 'Deutschland sucht den Superstar', de Duitse variant van 'Idols', komt de goedlachse Nederlandse countryzangeres er weinig positief van af.

"'Als ik als ervaren tv-kijker en muziekliefhebber twee van de drie juryleden moet googelen, heeft RTL niet de juiste beslissing genomen"

Vorige week reageerde Ilse zelf nog dolenthousiast op het nieuws dat ze jurylid is in DSDS, zoals de Duitsers het programma ook wel noemen, maar niet iedereen lijkt zo positief als zijzelf. Een auteur van Bunte mocht in een opiniestuk helemaal losgaan en laat daarin onder meer weten: 'RTL heeft in 18 seizoenen van DSDS bewezen een mix van celebrities en professionals in de jury te kunnen plaatsen. Nu heeft Keulen (de mediahoofdstad van Duitsland, red.) blijkbaar gekozen voor de snurkende middenweg.' Ook begrijpt de schrijver niet waarom hij een programma moet kijken waarbij hij de jury niet kent. 'Als ik als ervaren tv-kijker en muziekliefhebber twee van de drie juryleden moet googelen, heeft RTL niet de juiste beslissing genomen.'

Daarna focust hij specifiek op onze Hollandse superstar Ilse: 'Dus de Nederlandse pop- en countryzangeres danste bij Let's Dance? Oh, en ze behaalde de 2de plaats bij het Eurovisiesongfestival met de band The Common Linnets? Dat kwalificeert haar zeker voor DSDS-jurylid, maar ze is nog steeds niet erg bekend.' 

Cornald
Lees ook:
Cornald Maas reageert op uitspraken Ilse DeLange

Ilse maakt al enkele jaren voorzichtig naam in Duitsland. In 2020 deed ze mee aan Sing Mein Song, de Duitse versie van Beste Zangers, en eerder dit jaar liet ze haar stijldanskunsten zien als kandidaat in Let's Dance. De zangeres moest vanwege een blessure opgeven.

Deutschland sucht den Superstar is alweer toe aan zijn negentiende seizoen. Dat wordt, of Bunte nou fan is of niet, mét Ilse in 2022 uitgezonden. Naast Ilse zitten ook Toby Gad en Florian Silbereisen, bekend van het schlagertrio Klubbb3 met Jan Smit, in de jury. Tussen 2005 en 2007 had het programma ook al een Nederlands tintje. Toen presenteerde Tooske Ragas de show samen met haar Duitse collega Marco Schreyl.

Zelf is Ilse in ieder dolblij binnenkort in de jurystoel te zitten:

Ilse
Lees ook:
Ilse DeLange wordt vereeuwigd met eigen plein

Ilse DeLange vertrekt wieder nach Deutschland: 'Goed gevoel over'

01:57