Entertainment

Paradiso zelf ook verrast door optreden Bilal Wahib

29 juni 2021 12:18 Aangepast: 29 juni 2021 15:17
Bilal Wahib Beeld © ANP

Poppodium Paradiso wist niet dat zanger en acteur Bilal Wahib (22) daar maandagavond op het podium zou staan. Het ging om een verrassingsoptreden, zo laat een woordvoerder van de Amsterdamse concertzaal weten aan RTL Boulevard.

"Na overleg met de advocaat van de jongen uit het filmpje hebben we besloten om af te zien van een interview met Bilal"

Bilal stond in de nacht van maandag op dinsdag voor het eerst sinds maanden weer op het podium. Hij zong daar, samen met Kris Kross Amsterdam, zijn hit 'Tigers', zo meldde de Instagramstory van de dj's. Na het optreden is gefilmd hoe Bilal en van de mannen bedankt met een knuffel.

"Het ging gisteravond om een besloten feest en wij waren niet op de hoogte van het surprise-optreden van Bilal", aldus een woordvoerder van Paradiso. "Dat gezegd hebbende is het belangrijk om erbij te vermelden dat Paradiso terughoudend is in het boycotten van artiesten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bilal Wahib voor het eerst weer op het podium

Bilal werd eerder dit jaar aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno, nadat hij een minderjarige jongen op Instagram had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien. De acteur en zanger kreeg het flink te verduren in de media. Programma's met hem werden geannuleerd of offline gehaald, hij kreeg een levenslang Instagramverbod, en verschillende radiozenders boycotten zijn muziek. In het programma Op1 bood hij vrijdag excuses aan voor zijn actie.

Vlak daarvoor werd bekend dat RTL, met talkshows Jinek, Beau en Humberto, afzag van een interview met de zanger. "Na overleg met de advocaat van de jongen uit het filmpje hebben we besloten om af te zien van een interview met Bilal", liet een woordvoerder van de zender weten.

Richard Korver, de advocaat van het slachtoffer, heeft aan het ANP laten weten niet te willen reageren op het optreden. Meer over alle ophef rondom Bilal is in de video hieronder te zien. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Langverwachte tv-optreden Bilal Wahib levert gemengde reacties op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore