Entertainment

Dochter Johan Derksen over succes biografie: 'Nu haat iedereen ons weer'

26 juni 2021 09:52 Aangepast: 26 juni 2021 12:02
Marieke en Johan Derksen Beeld © ANP

Marieke Derksen (41) vond het belangrijk dat de biografie over haar vader Johan (72) geen 'slijmboek' werd. Dat zegt ze in een interview met 'Parool'. 'Ik kots van biografieën waarin iemand wordt afgeschilderd als een heilige. En je moet er wel om kunnen lachen.'

"Ik ben blij met het succes, maar het is ook spannend en eng en gênant"

"Je moet wel kritisch zijn, want Johan is geen saint", aldus Marieke, eigenaar van uitgeverij Voetbal Inside die een boek over haar vader naar eigen zeggen lang tegenhield. "Maar nu hij gaat stoppen bij VI was de tijd er rijp voor", vindt ze. Johan maakte vorige maand bekend dat hij na volgend seizoen stopt als voetbalanalist op televisie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen haalt nieuwe vriendin Matthijs van Nieuwkerk door het slijk

Het boek over zijn leven, dat geschreven werd door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, kwam eind vorige maand uit en was direct een hit. "Het is binnengekomen op 1 in de bestsellerlijst. In de Boekenweek. Nu haat iedereen ons weer", aldus Marieke. "Ik ben blij met het succes, maar het is ook spannend en eng en gênant. Het is toch familie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoofdredacteur Libelle reageert fel terug op Johan Derksen

Marieke hield zich bewust op afstand van de inhoud en las het als 'buitenstaander'. "Door te denken: dit is gewoon een hoofdpersoon. Anderen zeggen: wow, wat heeft hij veel meegemaakt. Het is natuurlijk een parade van mafkezen. Gekke voetballers, rockers, Herman Brood, Harry Muskee, maar dit is mijn leven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen 'ziet geen ruimte' om door te gaan met VI

Never a dull moment met Johan Derksen. Onlangs lag hij nog in de clinch met Maxim Hartman, die fel uithaalde naar de voetbalanalist. Hij zou op de koffie gaan bij Johan, er stond een interview gepland over de nieuwe biografie, maar toen Johan de deur openmaakte voor onze reporter besloot hij er toch af vanaf te zien. Bekijk er hieronder meer over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore