Entertainment

René van der Gijp flink geïrriteerd door verzoek na racismespecial

25 juni 2021 16:08 Aangepast: 25 juni 2021 16:10
René van der Gijp Beeld © ANP

Het programma 'De Oranjezomer' blijft de gemoederen deze week flink bezighouden. Zo heeft René van der Gijp (60) gister uitgehaald naar voetballer Virgil van Dijk (29) en presentator Johnny de Mol (42).

René onthulde namelijk dat na de beruchte 'racismespecial' van Veronica Inside van afgelopen jaar, iemand van Talpa Network vroeg om nóg een aflevering te maken. 

Daarover zei René gister het volgende: "Ik dacht: nu word ik gek, echt gek! Wij hadden maandag dat programma en dinsdag word ik gebeld met de vraag of ik mee wil werken aan een programma met Johnny de Mol als presentator. Ik, Van Dijk (Virgil, red.) en Johan Derksen. En dat was door Van Dijk voorgesteld. Ik zei: 'Ja, en Wilfred dan?' Dus Johnny gaat nu een beetje mee, mee... (meeliften, red.)." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan en René onder vuur om bekritiseren vrouwelijke analisten

Voormalig VVD-kamerlid Klaas Dijkhoff is ook te gast in de studio en reageert: "Dat was wel mooie televisie geweest." Maar dat maakt voor René helemaal niks uit: "Ach, kom op. Dus een beetje meeliften op de 1,8 miljoen kijkertjes die wij hadden, daar gaat het om uiteindelijk. En dan gaat Van Dijk... zijn er ineens geen regeltjes meer. Waar slaat dat op?! Totaal achterlijk." 

Gister kwam voetbalanalist Johan nog in het nieuws omdat hij de nieuwe vriendin van presentator Matthijs van Nieuwkerk door het slijk haalde. En ook Gordon kreeg ervanlangs in De Oranjezomer. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, werd er door Johan ook uitgehaald naar RTL Boulevard-verslaggever Maxim Hartman. Wat er precies is voorgevallen tussen de twee kemphanen zie je in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen haalt nieuwe vriendin Matthijs van Nieuwkerk door het slijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore