Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers Humberto tot op het bot geraakt door Ernst Daniël Smid en Rob de Nijs

Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid Beeld © Humberto

Rasmuzikanten Rob de Nijs (78) en Ernst Daniël Smid (68) schoven gisteren aan bij 'Humberto', waar ze vertelden over de ziekte die hen beiden teistert: parkinson. En dat maakte indruk. Kijkers hielden het nauwelijks droog bij het aanhoren van het verhaal van de mannen, wiens levens compleet zijn veranderd sinds de diagnose.

"Ik wil mijn vijf kleinkinderen groot zien worden"

Rob en Ernst Daniël benadrukken bij Humberto dat ze geen parkinson zíjn. "We hebben toevallig die kloteziekte, maar voor de rest zijn we gewoon wie we zijn." Toch heeft de ziekte sterke invloed op hun leven. Ernst Daniël: "Ik ben een compleet ander mens geworden. Ik ben snel oud geworden, loop een beetje krom en laat zien hoe parkinson eruitziet. Het vervelendste aan alles is die verschrikkelijke tremor", vertelt hij over de constante trillingen die hij ervaart, en waar ook Rob zich bij aansluit. "Daar kun je niets aan doen."

Rob
Lees ook:
Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid maken nummer over Parkinson

De twee hebben nu hun handen ineengeslagen voor nieuwe muziek. Ze hebben een nummer geschreven voor de Stichting Parkinson NL. Met de opbrengsten hopen ze innovatie rondom de ziekte mogelijk te maken, vooral omdat ze zelf nog vol dromen zitten. "Ik wil mijn vijf kleinkinderen groot zien worden. Ik wil een opa voor ze zijn", aldus Ernst Daniël.

Rob
Lees ook:
Rob de Nijs wil groots afscheid nemen van fans

Hij gaat verder: "Ik houd me daarbij vast aan wat Rob zei: 'Ik heb een mooi leven gehad. Ik laat het niet door het laatste stukje verpesten.'" De Banger Hart-zanger wil ook niets liever dan nog een lange toekomst tegemoetgaan, vooral voor zijn gezin. "Ik wil mijn zoon Julius ook zien opgroeien, dat hij zelfstandig meer kan doen."

Kijkers hielden het maar moeilijk droog, zo zien we op Twitter. Niet alleen door de kwetsbaarheid van de mannen, maar ook het verrassingsoptreden van Ernst Daniëls dochter Coosje maakte indruk.

Bekijk het ontroerende gesprek in Humberto hieronder. Humberto is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.

Ernst Daniël Smid en Rob de Nijs vragen aandacht voor parkinson

14:37
Kijkers
Lees ook:
Kijkers Rooijakkers geroerd door Ernst Daniël Smid: 'Zo schrijnend'