Ga naar de inhoud
Entertainment

Nienke Plas hoorde na bevalling dat ze zwanger was van tweeling

Nienke Plas Beeld © YouTube Nienke Plas

Het gezin van Nienke Plas (35) is begin deze maand uitgebreid met een tweede zoontje: Novi-Jaxx. Een mooie mijlpaal in het leven van de YouTube-ster, maar haar bevalling heeft ook een donker randje. Dat vertelt ze in haar nieuwste vlog.

"Dit is best wel een dingetje"

In de video vertelt Nienke dat ze er pas na haar bevalling achter kwam dat ze in eerste instantie zwanger was van een tweeling. Die ontdekking deed de verloskundige op basis van haar placenta, aldus de YouTube-ster, die het verhaal vertelt na vragen van haar volgers te hebben beantwoord. "Iets anders. Dit is best wel een dingetje", begint ze aan het einde van de video. "Mijn placenta kwam eruit nadat ik bevallen was. En de verloskundige moet ’m dan altijd onderzoeken. Ze pakt 'm en zegt in één keer: 'Oh, dit heb ik nog nooit gezien.'"

Nienke
Lees ook:
Nienke Plas deelt bijzondere foto van tijdens zwangerschap

Nienke legt uit dat de verloskundige de placenta vervolgens aan haar liet zien en vertelde dat er aan de andere kant nóg een 'kwab' te zien was. Een extra deel. Dat wees erop dat Nienke in het beginstadium van haar zwangerschap in verwachting was van een tweeling. "Ik heb heel vaak gezegd dat ik graag een tweeling zou willen. Nu was ik niet heel verdrietig toen ik het hoorde, want op dat moment lig je daar en ben je euforisch dat alles goed is gegaan, maar in de dagen en weken daarna dacht ik wel: wow. Ik had het (een tweeling, red.) zó in mijn hoofd."

De YouTuber legt uit dat ze er soms verdrietig door is, maar dat ze ook beseft dat het de natuur is die ervoor kiest om een kindje te laten gaan. Hoe ze zich er nu over voelt? "Ik ben zen. Maar ik denk wel bij mezelf: wow, ik ben nu al moe, stel je hebt er twee bij. Misschien is het maar beter. Het is zoals het is."

Schoonfamilie
Lees ook:
Schoonfamilie kijkt mee tijdens thuisbevalling Nienke Plas

Vóór de geboorte van haar tweede zoon vertelde Nienke aan RTL Boulevard over haar gezinsuitbreiding. Je bekijkt het hieronder.

Nienke Plas wil nog niet weten of ze jongetje of meisje krijgt

01:44