Entertainment

Kanye West ziedend op Amerikaanse winkelketen door nep-Yeezy's

25 juni 2021 03:10 Aangepast: 25 juni 2021 07:13
Kanye West Beeld © Getty Images

Kanye West (44) is woedend. En wel op de Amerikaanse winkelketen Walmart, omdat het bedrijf een goedkope 'knock-off' van zijn Yeezy-slippers verkoopt en daar is de zanger niet van gediend. De Foam Runner slides, zoals de slippers heten, kwamen vorig jaar op de markt voor 75 dollar per paar. Binnen korte tijd was het schoeisel uitverkocht, waardoor ze direct exclusiever werden. Maar Walmart verkoopt nu eenzelfde soort slipper voor zo'n 30 dollar. Dit meldt 'The New York Post'.

"Omdat de nepperds snel slijten lijkt het net alsof Yeezy een slecht product maakt"

Kanye klaagt het bedrijf aan, nadat hij hen al gesommeerd had het schoeisel van hun website te halen. Tot dusver reageerde Walmart daar niet op en dus gaat de artiest nu een stapje verder, zo blijkt uit een statement. 'De imitatie-slipper van Walmart doet afbreuk aan het originele Yeezy design en is bovendien schadelijk voor de waarde van Kanyes bedrijf. Het is onmiskenbaar dat de nep Yeezy in alles lijkt op de echte Yeezy en dat mag gewoon niet. Omdat de nepperds snel slijten en niet dezelfde pasvorm hebben, lijkt het dan net alsof Yeezy een slecht product maakt, wat dus niet zo is.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kanye sluit Kardashian-hoofdstuk af en ontvolgt schoonfamilie

Sommige klanten van Walmart zijn juist enorm blij met de knock-off. 'Mijn zoon wilde zo graag een paar Yeezy's hebben, maar 75 dollar vind ik echt te duur voor een paar slippers. Die van Walmart lijken er sprekend op en zijn veel goedkoper. Hij blij, ik blij, dus een win-win situatie,' aldus een moeder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore