Entertainment

Ook RTL en RTL Boulevard sluiten zich aan bij #OneLove

24 juni 2021 21:20 Aangepast: 24 juni 2021 21:55

Het pand van RTL zal dit weekend de regenboogkleuren dragen. Daarnaast zullen de presentatoren van RTL Boulevard zaterdag een #OneLove-speldje dragen en wordt in de nieuws- en actualiteitenprogramma's van RTL uitgebreid aandacht besteed aan de anti-LHBTI-wet in Hongarije die is aangenomen.

"De aangenomen wet in Hongarije staat haaks op onze opvattingen"

Dat hebben RTL Group en RTL Nederland donderdagavond in een verklaring laten weten. "We zijn een inclusief mediabedrijf en omarmen de onafhankelijkheid en diversiteit van onze collega’s, onze content en onze business", meldt het mediabedrijf.

"Daarvoor is vrijheid van meningsuiting de basis. De aangenomen wet in Hongarije staat haaks op onze opvattingen. RTL Group en RTL Nederland scharen zich in woord en daad achter het protest van onze collega’s van RTL Hungary."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Presentatoren Oranjezomer dragen zondag #OneLove-speldjes

Eerder maakte SBS al bekend dat de presentatoren van het programma De Oranjezomer gehoor geven aan de oproep van Barbara Barend om zondag als steunbetuiging aan de LHBTI-gemeenschap een #OneLove-speldje te dragen. Onder anderen de sportjournaliste en het COC riepen journalisten, KNVB-mensen en politici in het stadion in Boedapest op een vuist te maken voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije. Dat land nam vorige week een wet aan die het verbiedt om homoseksualiteit te 'promoten' onder jongeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voormalig voetbalvrouw Sylvie Meis spuugt op UEFA: 'Helemaal klaar mee'

De NOS liet eerder al weten dat haar presentatoren zondag geen #OneLove-speldjes gaan dragen. Zo'n actie past niet bij de objectieve, registrerende rol van de journalisten van de NOS, aldus een woordvoerder. Het is gasten en analisten die in Studio Europa zitten uiteraard wel toegestaan een #OneLove-speldje te dragen, voegde de NOS toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wijnaldum over dragen OneLove-band in Hongarije: 'Het betekent heel veel'

Oranje speelt zondag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in de achtste finales van het EK voetbal. De Puskás Aréna bevindt zich op slechts een paar kilometer afstand van het Hongaarse parlement, waar de wet werd aangenomen. Fatima Moreira de Melo vindt dan ook dat Oranje een statement moet maken.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore