Entertainment

Angela de Jong voorspelt: deze BN'ers overleven de fusie niet

24 juni 2021 20:44
Angela de Jong Beeld © ANP

De altijd gehaaide tv-recensente Angela de Jong werpt in haar column voor het 'Algemeen Dagblad' alvast een blik in haar glazen bol, nadat eerder deze week duidelijk werd dat RTL en Talpa gaan fuseren. Volgens de 45-jarige overleeft een gros van de presentatoren het avontuur niet.

"Het stikt bij Talpa van de sterren die het bloed van sommige RTL-collega’s kunnen drinken én vice versa"

Angela heeft het vermoeden dat uit de stal van RTL presentatrice Lieke van Lexmond tot het verleden behoort, zo deelt ze in de column met de haar lezers. Bij SBS gaan er volgens haar meerdere klappen vallen. In het bijzonder noemt ze Wendy van Dijk, Gordon, Jan Versteegh, Albert Verlinde en Kim-Lian van der Meij.

Al hoeven ze van Angela niet meteen bij het grof vuil te worden gezet. Angela ziet namelijk een VIP-versie van De Gouden Kooi wel zitten, zo schrijft ze: 'Wie zijn collega’s binnen zes weken - al mag het ook best zes maanden zijn - weet weg te pesten uit de luxevilla, mag nog een jaartje bij het nieuwe RTL blijven. Om bijvoorbeeld Astro TV te presenteren. Of het gezicht te worden van het nieuwe TellSell-programma waarin Rachel de nieuwste collectie Hazes-badslippers aanprijst.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela de Jong ligt geen seconde wakker van 'Insta-stop' André

Mocht John daar geen interesse in hebben, heeft ze nog wel een idee: een nieuwe ronde Boxing with the Stars. 'Het stikt bij Talpa van de sterren die het bloed van sommige RTL-collega’s kunnen drinken én vice versa. Hoe leuk is het dan om gelegitimeerd elkaars hersens in te mogen beuken?' aldus Angela. 'Patty Brard versus Bridget Maasland zou een schitterende affiche zijn die Rico versus Badr doet verbleken.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mediareus in de maak: RTL Nederland en Talpa Network samen verder

Hoewel er zeker koppel zullen gaan rollen, zal de kijker in eerste instantie er niet zo veel van merken. Grote namen als RTL 4, SBS 6 en Veronica blijven namelijk voorlopig naast elkaar bestaan. RTL-baas Sven Sauvé noemt de joint venture vooral een strategische zet: "We willen Videoland sterker maken. De concurrentie op het gebied van streamingdiensten neemt toe, zo komen ook Viaplay en HBO naar Nederland, en we vermoeden dat er nog wel meer partijen klaarstaan."

RTL hoopt dat er in de eerste helft van 2022 de fusie definitief is. "Dus alles blijft nog best een tijdje bij hetzelfde. Voor de kijker zal er sowieso voorlopig niets veranderen. Ook de medewerkers zullen er niets van merken, net als de adverteerders niet. We blijven gewoon zo doorgaan tot er een uitspraak is van de mededingingsautoriteiten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore