Ga naar de inhoud
Entertainment

Voormalig voetbalvrouw Sylvie Meis spuugt op UEFA: 'Helemaal klaar mee'

Sylvie Meis Beeld © Getty Images

Het EK lijkt deze week nog amper over voetbal te gaan nadat de UEFA verbood om het stadion van München te verlichten met de kleuren van de regenboog tijdens de wedstrijd Duitsland-Hongarije. Dat zou gebeuren om zo Hongaarse LHBTI+'ers een hart onder de riem te steken na de antihomowet die in het land is ingevoerd. Veel sterren lieten zich al uit over de kwestie en nu doet ook oud-voetbalvrouw Sylvie Meis (43) haar zegje op social media.

"Ik ben helemaal klaar met de UEFA"

München wilde de Allianz Arena afgelopen woensdag tijdens de wedstrijd Duitsland-Hongarije in regenboogkleuren verlichten als protest tegen een onlangs in het Hongaarse parlement aangenomen wet. Die wet verbiedt het 'promoten' van homoseksualiteit en het veranderen van sekse onder jongeren tot achttien jaar.

De UEFA ging hier echter niet mee in zee. "De UEFA staat een uniform stadionontwerp toe. En heeft goede gronden om dit uniforme stadionontwerp na te laten leven. Misschien hoef je niet per se de veranderingen door te voeren op de wedstrijddag", gaf Jens Grittner, persvoorlichter van de Duitse voetbalbond, als statement in Bild.

Wijnaldum
Lees ook:
Wijnaldum over dragen OneLove-band in Hongarije: 'Het betekent heel veel'

Via Instagram laat Sylvie nu weten het hier niet mee eens te zijn en te kotsen van de organisatie. 'Fuck UEFA', zo deelt de ex van Rafael van der Vaart via Instagram Stories. En daar blijft het niet bij, de voormalig voetbalvrouw heeft zich ook tegenover Het Duitse programma RTL Exclusiv uitgelaten over de situatie. "Intorelante mensen zijn de domste mensen. Ik ben helemaal klaar met de UEFA", zo liet ze daar weten.

NOS-presentatoren
Lees ook:
NOS-presentatoren doen zondag niet mee met #OneLove-speldje

Oranje speelt zondag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in de achtste finales van het EK voetbal. De Puskás Aréna bevindt zich op slechts een paar kilometer afstand van het Hongaarse parlement, waar de wet werd aangenomen. Fatima Moreira de Melo vindt dan ook dat Oranje een statement moet maken.

Fatima over wedstrijd in Hongarije: 'Oranje moet statement maken'

02:38