Ga naar de inhoud
Entertainment

KNVB komt met fanplein in Boedapest, veel artiesten treden op

Mental Theo Beeld © ANP

Charly Lownoise (53) en Mental Theo (56) zijn door de KNVB gestrikt om zondag in Boedapest de fans van Oranje te vermaken in aanloop naar de achtste finale op het Europees kampioenschap. Ook Kris Kross Amsterdam, FeestDJRuud (35) en The Originals maken onderdeel uit van het programma in de Fanzone bij de City Park Ice Rink, waar van 11.00 tot 15.00 uur een feest is georganiseerd. De wedstrijd van Oranje begint om 18.00 uur.

11.000 fans welkom bij feest in Oranje fanzone in Boedapest

00:44

Naar verwachting komen tussen de 5000 en 10.000 Nederlandse supporters naar Boedapest. Iedereen die de Fanzone wil betreden, moet met een polsbandje aantonen dat hij of zij een negatieve PCR-test heeft afgelegd. Ook moeten de fans hun wedstrijdkaartje laten zien.

Fatima
Lees ook:
Fatima over wedstrijd in Hongarije: 'Oranje moet statement maken'

Vanaf 15.00 uur lopen de supporters in de zogenoemde Fanwalk, onder begeleiding van de Oranje dubbeldekker, naar de Ferenc Puskás Aréna. De afstand tussen de Fanzone en het stadion is zo'n 3 kilometer.

In Boedapest zijn de coronamaatregelen momenteel niet heel streng meer. Daardoor is een feest in een Fanzone mogelijk. Mocht Oranje de kwartfinales halen, wordt in speelstad Bakoe geen fanzone ingericht.

Spelersvrouwen
Lees ook:
Spelersvrouwen Oranjespelers zijn zélf ook goede vriendinnen