Entertainment

Ook Ziggo Dome in regenboogkleuren als protest

23 juni 2021 13:30 Aangepast: 23 juni 2021 14:02
Ziggo Dome Beeld © ANP

Als teken van solidariteit en als protest tegen de anti-LHBTI-wet in Hongarije, is de Ziggo Dome in Amsterdam verlicht in de kleuren van de regenboog. Dat meldt de organisatie op Twitter. 'Opdat iedereen zichzelf kan zijn! #Pride', staat er in de verklaring. De regenboogkleuren staan voor inclusiviteit en solidariteit.

"Zo ook tijdens de voetbalwedstrijd bij onze buren aanstaande zaterdag"

In ieder geval de komende paar dagen is de lichtgevende buitenkant van de concertzaal te bewonderen in alle kleuren van de regenboog. 'Zo ook tijdens de voetbalwedstrijd bij onze buren aanstaande zaterdag', laat de organisatie weten doelend op de EK-wedstrijd die dit weekend plaatsvindt in de Johan Cruijff Arena, het voetbalstadion naast de Ziggo Dome. Daar vindt om 18.00 uur de achtste finale plaats tussen Wales en Denemarken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fatima over wedstrijd in Hongarije: 'Oranje moet statement maken'

De solidariteitsactie volgt op het nieuws dat Hongarije een wet heeft aangenomen die het onder meer verbiedt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot achttien jaar. In München, waar Hongarije woensdagavond tegen Duitsland speelt, mag het stadion niet in regenboogkleuren oplichten van de UEFA.

De Europese voetbalbond wees dinsdag het verzoek van de burgemeester van München af voor de Allianz Arena. De burgemeester heeft daarom zelf wel toestemming gegeven voor de verlichting van een grote windturbine naast het stadion en het stadhuis van München. Ook zullen ruim 10.000 regenboogvlaggen worden uitgedeeld aan het publiek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zó keek bekend Nederland naar Oranjes laatste poulewedstrijd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore