Ga naar de inhoud
Entertainment

Britney Spears spreekt voor het eerst zelf in rechtszaak

Britney Spears Beeld © Getty Images

Britney Spears (39) zal woensdag voor het eerst spreken in de langlopende rechtszaak rondom het curatorschap van haar vader Jamie. De Amerikaanse zangeres zal in verband met de coronamaatregelen inbellen tijdens de hoorzitting die plaatsvindt in een rechtbank in Los Angeles. De zaak is via een audiolivefeed te volgen voor fans en andere geïnteresseerden.

De 39-jarige Britney staat sinds 2008 vanwege een mentale inzinking onder toezicht van haar vader. Dat houdt in dat pa Spears sindsdien verantwoordelijk is voor al haar zakelijke en persoonlijke beslissingen.

Britney
lees ook:
Britney Spears: 'Weet niet of ik nog zal optreden'

De zangeres wil graag dat alleen haar zorgmanager Joe Montgomery haar persoonlijk gaat bijstaan, zodat Jamie niet langer beslissingen neemt over bijvoorbeeld haar medische behandelingen. Wel mag Jamie van Britney, samen met Montgomery, verantwoordelijk blijven voor de zakelijke kwesties.

Hoewel de zangeres namens haar advocaat al jaren probeert onder het volledige curatorschap van haar vader uit te komen, heeft ze nooit publiekelijk kenbaar gemaakt wat ze van de regeling vindt. Volgens haar advocaat is Britney het zat en zou ze niet meer willen optreden zolang er niets verandert.

Britney
lees ook:
Britney Spears-fans kunnen live meeluisteren met haar hoorzitting

Waar de zangeres zelf haar mond hield, voeren haar fans al jaren campagne onder de noemer #FreeBritney. Zij vinden dat hun idool niet onder curatele hoort te staan.

Enkele fans kwamen ook aan het woord in de eerder dit jaar verschenen documentaire Framing Britney Spears. De veelbesproken film liet onder meer zien hoe de media met de zangeres omgingen in haar jongere jaren en hoe zeer ze daar onder leed.