Ga naar de inhoud
Entertainment

VI-mannen reageren op fusie RTL en Talpa

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Beeld © ANP

De mannen van 'Veronica Inside' zijn 'blij' dat ze drie jaar geleden niet met ruzie weg zijn gegaan bij RTL nu hun werkgever Talpa mogelijk gaat fuseren met RTL. Dat lieten Wilfred Genee (53), Johan Derksen (72) en René van der Gijp (60) dinsdag gekscherend weten aan het begin van de uitzending van 'De Oranjezomer', dat ze momenteel dagelijks maken.

"Terug op het oude nest!"

"Terug op het oude nest!" begon Wiflfred de uitzending op SBS6. "Ja, plotseling weer RTL, gelukkig zijn we er niet met ruzie weggegaan", antwoordde Derksen, die vervolgens gekscherend zei te verwachten dat RTL-directeuren Sven Sauvé en Peter van der Vorst 'vannacht al' voor zijn deur zouden staan met 'bloemen en een grote tas met geld'.

Rob
lees ook:
Rob Goossens: 'RTL en Talpa gaan ook presentatoren delen'

'Gijp' vindt het prima als ze straks mogelijk weer onder RTL vallen. "Ik moet je zeggen: ik vond het bijzonder aardige mensen. Die Sven vond ik een heel aardige gozer", aldus René, al vond hij het onbegrijpelijk dat RTL en Talpa niet samen de rechten van de Formule 1 hadden aangekocht.

Wilfred benadrukte daarop dat de fusie nog goedgekeurd moet worden. "Hebben we nu voor Jan Lul lopen zeggen dat ze heel aardige mensen zijn?!" lachte Johan daarop.

Mediareus
lees ook:
Mediareus in de maak: RTL Nederland en Talpa Network samen verder

Het VI-trio maakte onder verschillende namen jarenlang programma's voor RTL. In 2018 stapten ze gezamenlijk over naar het Talpa van John de Mol.

Rob Goossens: 'RTL en Talpa gaan ook presentatoren delen'

03:40