Entertainment

Eddy Zoëy geeft Take Me Out-stokje door aan 'perfecte match'

22 juni 2021 17:42 Aangepast: 22 juni 2021 17:44
Take Me Out Eddy Zoëy Beeld © ANP/Getty Images

'Love Island', 'Ex on the Beach', 'First Dates', 'Lang Leve de Liefde', 'Temptation Island': we slikken het allemaal als zoete koek. Datingshows zijn - helemaal nu we door corona zelf met moeite konden daten - populairder dan ooit. Een van de voorlopers was 'Take Me Out', dat zo'n tien jaar geleden al te zien was. Dit najaar keert het succesvolle programma terug. Een mooi moment om terug te blikken met oud-presentator Eddy Zoëy (54).

"Ik denk niet dat ik tussen de meiden van 18 moet staan"

Tussen 2009 en 2013 was het succesvolle datingprogramma Take Me Out te zien bij RTL 5 en bracht ons onder anderen flapuit Britt Dekker. Dit najaar keer de spraakmakende show terug bij Videoland, inclusief kleine plottwist: niet de vrijgezelle dames, maar hun moeders hebben het namelijk in het nieuwe seizoen voor het zeggen. Zij mogen in diverse rondes de single heren keuren en bepalen of zij de perfecte match zijn voor hun dochters.

"De laatste jaren is best wel vaak gehint op een terugkomst van Take Me Out", doet Eddy zijn verhaal bij ons. "Ik kreeg dan ook regelmatig de vraag of het niet terug moest komen en of ik het niet wilde doen. Maar toen heb ik meteen gezegd: stel, ze gaan het doen met gescheiden vrouwen die een second chance krijgen, dat had ik heel erg vinden passen - gezien mijn leeftijd. Maar ik denk niet dat ik tussen de meiden van 18 moet staan. Ik vind dat een veel jonger iemand het moet doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie wil er een nieuwe man? Take Me Out keert terug

Wie het programma wél gaat presenteren is nog niet bekend. Wellicht zijn Boulevard-collega Rick Brandsteder? Eddy verklapt aan ons dat hij al weet wie het stokje over gaat nemen: "We weten allemaal dat Take Me Out gaat over het vinden van een goede match en ik kan je vertellen: dit is een fantastische match. Ze hebben echt iemand gevonden die ik vind kloppen bij dit programma."

Hij is dan ook enorm blij dat het programma terugkeert: "Ik vind het enorm gaaf dat het met moeders is. Volgens mij moet je zo'n programma ook een beetje aanpassen. Ik denk dat dat een goede zet is. Ik ga er wel weer naar kijken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eddy Zoëy heeft eindelijk zijn pakketje van 72.000 euro binnen

De goedlachse presentator vertelt ons ook dat hij nog regelmatig kaartjes krijgt van deelnemers die na al die jaren nog samen zijn. Sommigen hebben zelfs kinderen. "Het is echt fantastisch hoe succesvol het programma voor relaties is geweest. Zeker als je het afzet tegen andere programma's. Volgens mij zijn Boer zoekt Vrouw en Take Me Out de twee shows waar daadwerkelijk succesvolle relaties uit voort zijn gekomen."

Het programma was ook vruchtbaar voor deelneemster Britt Dekker, die ontdekt werd door de show. 'Fenomenaal', noemt Eddy haar. "Ik weet nog dat toen we aan het opnemen waren iemand tegen mij zei: 'Volgens mij moet je elke aflevering even bij dat meisje langs, want die zegt wel heel bijzondere dingen'", weet hij nog. "Britt was ook echt heel lief en kwam de eerste week zelfs met een taart om ons te bedanken. Ja, we hebben echt heel veel plezier gehad met al die meiden. Ook achter de schermen met het team. Ik kijk er alleen maar ontzettend positief op terug. Het was ontzettend gaaf om te maken. Gouden tijden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers onder indruk van gulle gift Britt Dekker in We Want More

Denk jij dat je de volgende Britt bent? Hier kun je je aanmelden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore