Ga naar de inhoud
Entertainment

Francis van Broekhuizen: 'Door corona een BN'er geworden'

Francis van Broekhuizen Beeld © ANP

Operazangeres Francis van Broekhuizen (45) heeft dankzij corona veel in de picture gestaan. Ze kreeg door de pandemie de tijd om zich meer bezig te houden met zaken buiten het theater, zoals tv-optredens. "Ik ben veel meer in beeld geweest dan normaal", vertelt ze aan het 'ANP'. "Ik ben een soort BN’er geworden."

"Ik had eigenlijk ook een heel leuk jaar waarin ik veel nieuwe dingen heb kunnen ondernemen"

In het afgelopen jaar was Francis onder meer te zien in De Verraders en stond ze in de finale van De Slimste Mens. Toch had ze ook zorgen. "Voor mijn omgeving en familie. Maar ik had eigenlijk ook een heel leuk jaar waarin ik veel nieuwe dingen heb kunnen ondernemen."

Samantha na einde De Verraders: 'Kan eindelijk vrijuit praten'

05:38
Francis
Lees ook:
Francis van Broekhuizen heeft musicalrol te pakken

Inmiddels staat er weer wat nieuws voor de deur: de rol van moeder-overste in de musical The Sound of Music. "Het is mijn eerste grote productie in tijden", vertelt de zangeres opgetogen. "De musical krijgt veel media-aandacht, dat maakt me wel zenuwachtig. Maar ik heb ontzettend veel zin de voorstelling te laten zien aan het publiek."

Francis
Bekijk ook:
Francis van Broekhuizen doet intiem moment met koning na bij Art

De klassieker gaat op 9 juli in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Daarna trekt The Sound of Music door het land langs onder meer Amsterdam, Maastricht, Groningen en Rotterdam. De musical speelt tot en met 13 februari 2022.

Pride-ambassadeur
Lees ook:
Pride-ambassadeur Francis van Broekhuizen 'wil laten weten dat het allemaal goedkomt'