Entertainment

Tim Hofman: 'UEFA buigt voor autocratische loser in Hongarije'

21 juni 2021 22:11 Aangepast: 22 juni 2021 09:44
Beeld © ANP

Tim Hofman (32) heeft maandagavond hard uitgehaald naar de Europese voetbalbond UEFA. De voetbalbond verbiedt de stad München om het stadion tijdens de EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije in regenboogkleuren te verlichten als steunbetuiging aan de Hongaarse LHBTI-gemeenschap.

"UEFA was in 2019 nog helemaal vastberaden met regenboogvlaggetjes op Twitter"

'UEFA was in 2019 nog helemaal vastberaden met regenboogvlaggetjes op Twitter, maar buigt nu toch impliciet voor die autocratische loser in Hongarije die zijn waardeloze lafbekkenwetjes er doorheen duwt, waardoor het nu voor de UEFA opeens te politiek is om niet homofoob te zijn', schrijft de televisiemaker en activist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

München wil EK-stadion bij duel Hongarije uit protest in regenboogkleuren

De stad München heeft geen toestemming gekregen van de UEFA omdat deze 'een bepaalde eenheid in de aankleding van de stadions wil. Daar past dit niet bij.' Burgemeester Dieter Reiter van de Zuid-Duitse stad had het graag anders gezien. "Wij staan voor diversiteit, tolerantie en echte gelijkheid in sport en in de gehele maatschappij, dat wilden we op deze manier tonen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marieke Derksen haalt uit naar De Boer: 'Kampioen lulkoek'

Het initiatief was vooral een protest tegen een onlangs in het Hongaarse parlement aangenomen wet, die verbiedt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot 18 jaar. De regering van premier Viktor Orbán ziet de wetgeving als een manier om op te komen voor het welzijn van kinderen, maar critici spreken over een aanslag op de vrijheid van meningsuiting.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore