Ga naar de inhoud
Entertainment

'Gunther' uit Friends heeft prostaatkanker: 'Had geen symptomen'

Beeld © Tony A. Benson

James Michael Tyler (59), bekend van zijn rol als Gunther in de sitcom 'Friends', heeft in een interview met NBC's 'Today' bevestigd dat hij lijdt aan prostaatkanker. De ziekte werd in september 2018 bij de acteur vastgesteld, maar hij hield het al die tijd geheim voor het grote publiek.

"Ik had geen symptomen en voelde niks"

Tyler vertelt dat de kanker tijdens een jaarlijkse check-up werd gevonden. In het begin onderging hij hormoontherapie en kon hij naar eigen zeggen zijn leven nog prima leiden. "Ik voelde me goed, echt. Ik had geen symptomen en voelde niks. Het was erg makkelijk om mee om te gaan", aldus de acteur. Uiteindelijk muteerde de kanker ten tijde van de coronapandemie en zorgde de ziekte ervoor dat Tylers onderlichaam verlamd raakte. Momenteel ondergaat hij chemotherapie.

Jennifer
lees ook:
Jennifer na Friends-reünie: 'Juiste moment om afscheid te nemen'

Vanwege zijn ziekte kon Tyler onlangs ook niet in persoon naar de Friends-reünie. Hij verscheen toen online via Zoom om bij te kletsen met de cast. De acteur noemt het een 'bitterzoete' ervaring. "Ik was erg blij dat ze me erbij betrokken, maar het was mijn eigen beslissing om er niet fysiek bij te zijn. Ik wilde de sfeer niet verpesten, weet je? Zo van: oh, trouwens: Gunther heeft kanker."

Friends-fans
lees ook:
Friends-fans kunnen cruise boeken in stijl van de sitcom

Door zijn verhaal nu te delen hoopt Tyler andere mannen te waarschuwen. "Als je er vroeg bij bent, is het erg goed te behandelen", benadrukt hij. "Ik wil niet dat mensen hetzelfde mee moeten maken als ik. Dit is geen makkelijk proces." De acteur hoopt hiermee tenminste 'een leven' te redden. "Daarom vertel ik dit, zodat mensen het weten. Dit is mijn nieuwe rol."