Entertainment

Wanhopige Nicky heeft laatste verzoek in HMMIK

21 juni 2021 21:57 Aangepast: 21 juni 2021 22:02
Help, Mijn Man Is Klusser! Beeld © Help, Mijn Man Is Klusser!

John Williams (51) en het team van 'Help, Mijn Man Is Klusser!' zijn deze week in Leerdam, waar Nicky al vijf jaar tussen de bouwmaterialen leeft en daar is hij écht wel klaar mee. Zijn man Dave doet al tijden niets meer aan het huis en Nicky is de wanhoop nabij. Lukt het de presentator en zijn team om erachter te komen waarom de hamer in de ring is gegooid?

"Misschien ben ik ook wel een andere Nicky: als de een een stap terug doet, dan kan de ander een stap vooruit doen"

Nicky en Dave besluiten vijf jaar geleden vanuit Ierland terug naar Nederland te keren en kopen samen een 'opknaphuis' in het centrum van Leerdam. "We hebben letterlijk álles eruit geramd", brengt Nicky presentator John op de hoogte. "Helaas toen we begonnen (…) kwamen we erachter dat de fundering niet klopt en moest de hele vloer eruit."

Dat is inmiddels alweer vijf jaar geleden en nog altijd ligt er geen vloer in het huis. Ook boven is niets meer over van het oorspronkelijke huis en ligt de grond bezaaid met spullen - die liggen te verstoffen - om het huis om te toveren tot een paleisje. Inmiddels kan het stel niet mét, maar ook niet zonder elkaar. Nicky lijdt enorm onder de situatie en ziet zijn gezondheid met de dag achteruit gaan: "Op de een of andere manier krijg ik Dave er niet toe aangezet, omdat we vaak ruzie krijgen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Williams schudt deelnemer wakker in HMMIK: 'Bij jou begonnen'

Als Nicky zijn partner Dave confronteert lijkt zijn reactie vlak, maar hij besluit ervoor te gaan. "Ik begrijp het en ik ben het ermee eens", vertelt Dave. "Maar vanaf een bepaald moment zie je het gewoon niet meer. Je doet de deur dicht en gaat naar beneden. Dan hoef je er niet tegenaan te kijken, maar ik weet dat het moet gebeuren." Hij gaat dan ook vol goede moed aan de slag en ook Nicky helpt mee en krijgt deze keer eens instructies van zijn partner, in plaats van andersom: "Het is ongelofelijk wat er vandaag in één dag is gedaan (…) Ik zie letterlijk een andere Dave, totaal anders. Maar misschien ben ik ook wel een andere Nicky: als er een een stap terug doet, dan kan de ander een stap vooruit doen."

Als Nicky na een week klussen eindelijk het volledige resultaat ziet, wordt hij dan ook emotioneel. Hij heeft niet alleen een nieuwe man, maar ook een volledig nieuw huis. "Het is nog veel mooier dan ik had durven voorstellen (...) Wat is dit fantastisch!"

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

John Williams keek ogen uit tijdens Help, Mijn Man Is Klusser

Help, Mijn Man Is Klusser is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. De aflevering van vanavond is terug te zien op RTL XL of Videoland.

Dat het een heftig seizoen zou worden, vertelde John Williams al bij RTL Boulevard:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Williams gaat bijna over zijn nek tijdens opnames

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore