Ga naar de inhoud
Entertainment

Vals optreden Bevrijdingsdag 'zwarte dag' voor Tino Martin

Beeld © ANP

Tino Martin (37) baalt nog altijd van zijn optreden op Bevrijdingsdag. Na de show, die live te volgen was via een livestream, kreeg de zanger veel kritiek omdat hij vals zong. "Laat ik het zo zeggen, dat op 5 mei kun je wel een zwarte dag of zwarte bladzijde uit mijn leven noemen", zegt Tino zondag tegen 'Shownieuws'.

"Ik was er toen gewoon nog niet klaar voor"

"Maar het is een zwarte bladzijde uit een boek van 1000 pagina’s. Met vele, vele hoofdstukken over allerlei hoogtepunten en leuke dingen die we hebben meegemaakt." Terugkijkend vindt hij het 'echt zwaar klote'. "Ik was er toen gewoon nog niet klaar voor. Ik had kort daarvoor corona gehad en niet de lichtste vorm", zegt hij over de oorzaak van zijn valse zang.

Tino
Lees ook:
Tino Martin maakt valse optreden goed met duet Guus Meeuwis

Na het optreden bood Tino, die dit jaar een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid was, zijn excuses aan. Hij zei toen de gevolgen en nasleep van zijn coronabesmetting te hebben onderschat.

Tino
Lees ook:
Tino Martin geeft eerste reactie aan LuckyTV na veelbesproken optreden

De gevolgen kwamen volgens hem 'pijnlijk' naar voren tijdens zijn optreden op de vliegbasis Gilze-Rijen. "De oorsuizingen in combinatie met mijn sterk verminderde (zang)conditie door het coronavirus bleken een negatieve impact te hebben op het optreden en dat betreur ik zeer", zei hij toen.