Entertainment

Hoofdredacteur Libelle reageert fel terug op Johan Derksen

19 juni 2021 15:42 Aangepast: 19 juni 2021 16:55
Hilmar Mulder en Johan Derksen Beeld © ANP

De 'Libelle' is wel met zijn tijd meegegaan, in tegenstelling tot Johan Derksen (72). Dat stelt 'Libelle'-hoofdredacteur Hilmar Mulder (53) zaterdag in reactie op de uitlatingen van de SBS-analist in het programma 'De Oranjezomer'. Johan schoffeerde vrouwelijke NOS-analisten Suze van Kleef (35) en Mandy van den Berg (30) en stelde dat deze vrouwen vroeger "de 'Libelle' lazen en gingen breien".

"We zijn met onze tijd meegegaan. Dat kan Johan Derksen niet zeggen"

"Nederland kan heel trots zijn op Suze van Kleef, de eerste vrouwelijke voetbalcommentator bij Langs de lijn", vindt Hilmar. "We hebben deze week een groot interview met haar in de Libelle staan." De hoofdredacteur vindt het raar dat Johan haar blad schetst als iets uit een ver verleden. "We hebben een bereik van 4 miljoen vrouwen per maand. We staan midden in de maatschappij en zijn met onze tijd meegegaan. Dat kan Johan Derksen niet zeggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen 'ziet geen ruimte' om door te gaan met VI

Hilmar is niet geraakt door de opmerkingen van de SBS-analist. "Ze zijn erg bezig met bijzaken en badinerende opmerkingen in het programma. Maar wat moeten ze anders: niemand wil bij ze aanschuiven en ze hebben geen rechten voor de EK-wedstrijden." De spelers van het Nederlands elftal boycotten Veronica Inside en de spin-offs nadat Johan vorige zomer stelde dat een als zwarte piet verklede man tijdens een Black Lives Matter-protest op Akwasi leek.

De analist liet zich overigens wel interviewen door de Libelle. Dit stuk staat over twee weken in het blad, stelt Hilmar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilfred: 'Misschien komt er wel petitie om Derksen te houden'

Onlangs haalde Johan Derksen óók nog uit naar Boulevard-verslaggever Maxim Hartman. Uiteraard reageerde Maxim terug en hieronder zie je zijn reactie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore