Entertainment

Johan en René onder vuur om bekritiseren vrouwelijke analisten

19 juni 2021 10:50 Aangepast: 19 juni 2021 12:57
Johan Derksen en René van der Gijp Beeld © ANP

Johan Derksen (72) en René van der Gijp (60) hebben vrijdagavond hard uitgehaald naar de twee vrouwelijke voetbalanalisten van de NOS, Suse van Kleef (35) en Mandy van den Berg (30). Volgens de twee mannen van het programma 'De Oranjezomer' "lullen die vrouwtjes alleen maar tactisch". Dat stelden zij vrijdagavond in de late uitzending van het SBS-programma.

"Vroeger lazen ze de Libelle en gingen ze zitten breien"

Johan zei niets te kunnen met de analyses van Suse en Mandy. "Het probleem is natuurlijk: we moeten al die vreselijke wedstrijden van dat damesvoetbal kijken, waarbij je in slaap valt", aldus de commentator. "Maar dat moeten we al zien, en dan moet je ook nog luisteren naar dat geneuzel. Vroeger lazen ze de Libelle en gingen ze zitten breien."

Suse speelde in haar jeugd in het Nederlands vrouwenvoetbalelftal onder 19. Door problemen met blessures koos zij voor een carrière als journalist. Mandy kwam sinds 2010 negentig keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen 'ziet geen ruimte' om door te gaan met VI

De twee analisten van Veronica Inside en De Oranjezomer liggen vaker onder vuur vanwege hun vermeend seksistische, racistische en homofobe opmerkingen. Het Nederlands elftal boycot Veronica Inside nadat Johan vorige zomer stelde dat een als zwarte piet verklede man tijdens een Black Lives Matter-protest op Akwasi leek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilfred: 'Misschien komt er wel petitie om Derksen te houden'

De NOS laat zaterdag desgevraagd weten niet te willen reageren op de uitlatingen van Johan en René. Inmiddels laten ook veel twitteraars hun mening weten op het sociale medium. Hieronder een paar reacties. 

Onlangs haalde Johan Derksen óók nog uit naar Boulevard-verslaggever Maxim Hartman. Uiteraard reageerde Maxim terug en hieronder zie je zijn reactie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore