Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederlandse journalist stapt op bij Golden Globes na discussie diversiteit

Golden Globe Beeld © ANP

Twee leden van de Hollywood Foreign Press Association, die jaarlijks de 'Golden Globes' uitreikt, zijn opgestapt. Een van hen is de Nederlandse journalist Diederik van Hoogstraten. Hun vertrek heeft te maken met de slepende discussie over het gebrek aan diversiteit binnen de organisatie.

De twee vertrekkende leden beschrijven de organisatie volgens The Hollywood Reporter als 'een giftige plek' en stellen dat een groep leden pogingen om meer diversiteit te bewerkstelligen blijft blokkeren. Ook stellen zij dat pesten binnen de organisatie niet wordt aangepakt. De brief die zij aan het bestuur hebben gestuurd is in het bezit van diverse Amerikaanse media.

Organisatie
Lees ook:
Organisatie Golden Globes belooft verandering na ophef

De journalistenclub, die een kleine honderd leden telt, kondigde recent wel hervormingen aan. Zo zoekt de club bewust naar nieuwe leden onder journalisten van kleur en van buiten Californië.

Maar veel spelers in Hollywood vinden dat die veranderingen niet ver genoeg gaan en te laat komen. Uit protest besloot NBC Universal, het tv-netwerk dat al tientallen jaren de uitreiking van de Golden Globes uitzendt, dit in 2022 niet meer te doen.

Tom
Lees ook:
Tom Cruise levert Golden Globes in na ophef