Ga naar de inhoud
Entertainment

Bon Bini-films van Jandino passeren anderhalf miljoen bezoekers

Judeska in da House Beeld © WW Entertainment

De 'Bon Bini'-filmreeks van komiek Jandino Asporaat (40) heeft in totaal anderhalf miljoen bezoekers getrokken. Dat hebben distributeur WW Entertainment, producent Kaap Holland Film en Huis van Asporaat vrijdag bekendgemaakt. Het is daarmee een van de meest succesvolle Nederlandse filmreeksen van de afgelopen decennia.

Op dit moment trekt het derde deel, Bon Bini: Judeska in da House, volle zalen in Nederland en België, maar ook op Aruba, Bonaire en Curaçao. Eerder waren ook de komedies Bon Bini Holland (2015) en Bon Bini Holland 2 (2018) grote bioscoophits. Beide films werden ook beloond met het Gouden Kalf dat het publiek jaarlijks uitreikt op het Nederlands Film Festival.

Judeska-film
Lees ook:
Judeska-film van Jandino Asporaat gaat internationaal

In de nieuwste komedie in de reeks wordt tante Judeska met haar nichtje Gabriella twee weken opgesloten in een kasteel, samen met het gezin van de adellijke minister van Binnenlandse Zaken. De twee totaal verschillende families moeten het toch samen zien te rooien en proberen er het beste van te maken.

De film passeerde na de heropening van de bioscopen in noodtempo de 100.000 bezoekers. Dit gold ook voor de andere Nederlandse titel die nu te zien is, De Slag om de Schelde.

Duurste Nederlandse film van de afgelopen jaren eindelijk op groot scherm

02:06
Jandino
Lees ook:
Jandino Asporaat keert terug in het theater