Entertainment

Rita Moreno neemt uitspraken In the Heights terug

18 juni 2021 04:40 Aangepast: 18 juni 2021 07:38
Rita Moreno Beeld © ANP

Hollywoodveterane Rita Moreno is ontzettend teleurgesteld in zichzelf. Dat heeft de 89-jarige laten weten na kritiek op uitspraken die ze deed bij 'The Late Show' van Stephen Colbert (57).

"Je kunt oude honden nog wel iets leren"

De actrice reageerde in de show op het commentaar op de musicalverfilming In The Heights, geschreven door Lin-Manuel Miranda. Veel mensen waren boos dat er geen acteurs met een donkere huidskleur zijn opgenomen in de cast, die grotendeels uit latino's bestaat. Rita wilde het opnemen voor de schrijver, net als zij Puerto-Ricaans, door daar tegenin te brengen dat hij ontzettend veel heeft gedaan voor de positie van latino's op Broadway en in Hollywood.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweede kind op komst voor Lin-Manuel Miranda

Die opmerking viel niet in goede aarde bij de critici van de film, die lieten weten dat de actrice daarmee het probleem ontkent. Rita liet daarop weten: 'Ik ben ontzettend teleurgesteld in mezelf. Toen ik statements maakte om Lin-Manuel Miranda te verdedigen bij de Colbert Show gisteravond, nam ik niet in acht dat ook in de latinogemeenschap, 'black lives matter'.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

New York Times prijst Jeangu Macrooy voor 'Black Lives Matter-moment'

Ze vervolgde in een nieuwe tweet: 'Je kunt al snel vergeten hoe wat de een viert, voor de ander krenkend is. Naast mijn complimenten aan Lin voor zijn geweldige filmversie van In The Heights, wil ik ook graag mijn waardering uitspreken voor zijn gevoelige reactie en zijn voornemen om zich inclusiever op te stellen voor de Afro-Latino-gemeenschap.' Ze eindigde met het grapje: 'Zie je, je kunt oude honden nog wel iets leren.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kelly Osbourne in het nauw in Latino-debat

Lin-Manuel Miranda, die de musicalversie van In The Heights aan het begin van deze eeuw schreef, reageerde eerder in de week op de commotie. "Toen ik In the Heights pende, voelde ik mij niet gezien", zei hij. "Ik heb de afgelopen twintig jaar gevochten om ervoor te zorgen dat onze gemeenschap gezien zou worden. Ik lees nu de discussies van latino's met een donkere huidskleur die zichzelf niet terugzien in de film. Daar hebben we niet genoeg aan gedacht."

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore