Entertainment

Dochter Jennifer Ewbank met schedelbreuk in ziekenhuis na trap pony

16 juni 2021 21:44 Aangepast: 17 juni 2021 11:28
Jennifer Ewbank Beeld © ANP

Wat een feestelijke, mooie dag had moeten worden voor Jennifer Ewbank (33) en haar gezin, is geëindigd in een nachtmerrie toen hun dochtertje Emily op haar 7e verjaardag tegen haar hoofd werd getrapt door een pony. De zangeres doet nu via Instagram haar heftige verhaal en legt uit waarom ze de afgelopen weken even offline was.

"Ik herleef nog steeds continu iedere stap van de gebeurtenis"

Jennifer vertelt dat het voorval recht onder hun neus gebeurde 'in een fractie van een seconde toen het dier op hol sloeg'. Geluk bij een ongeluk: op het moment van het incident is er toevallig een verpleegkundige in het bos die hen ontzettend goed helpt. Desalniettemin was het een traumatische ervaring voor iedereen. 'Ik herleef nog steeds continu iedere stap van de gebeurtenis. In het bos, op de grond met ons meisje in mijn armen. Niet wetende hoe de situatie ervoor stond met de alarmcentrale nog aan de telefoon, vliegt er een helikopter over ons heen', schrijft Jennifer bij een aantal foto's van haar dappere meisje uit het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom zangeres Jennifer Ewbank jaren uit de spotlights verdween

In het ziekenhuis blijkt Emily een schedelbreuk en bloeding te hebben, waardoor de wereld van Jennifer en haar man even stopt: 'Gillend van binnen bleef ik naar haar gezichtje kijken met een glimlach om voor haar veiligheid uit te stralen maar wij voelde de grond steeds verder wegzakken bij iedere stap van een arts. Ongeloof, verdriet, boosheid, onzekerheid, angst en besef. Alles kwam bij ons voorbij, maar dit meisje heeft vooral haar kracht laten zien. Ze is zo’n ongelofelijke vechter! Em is klein van stuk, maar ze heeft een onophoudende wil.'

Na negentien prikken, twee CT-scans, een aantal complicaties en een paar dagen herstel gaat het gelukkig stukken beter met de kleine Emily. 'Terwijl ik dat laatste schrijf, klop ik af want we zijn er nog niet. Na twee weken in het grote witte huis zijn we weer thuis en lopen we momenteel spastisch om haar heen omdat zij naast een (nog te helen) breuk op haar hoofdje de aankomende 2,5 maand vallen of stoten moeten voorkomen vanwege haar medicatie', laat Jennifer weten - iets wat ze met hun kleine wandelende tornado nog 'best spannend' vinden. Aankomende week staat er weer een MRI-scan op de planning en daarna zal Emily vooral moeten revalideren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jennifer Ewbank zat met handen in het haar vanwege huilbaby

De geschrokken moeder laat weten enorm getwijfeld te hebben haar verhaal wel te moeten delen, omdat ze zich als gezin 'nog nooit zo kwetsbaar hebben gevoeld'. 'Tegelijkertijd is er een kracht binnen ons gezin ontstaan wat mij ontzettend raakt. Al is dit zeker geen mooi plaatje in ons leven, we zijn ongelofelijk dankbaar dat haar bedje weer gevuld is thuis' sluit ze het bericht af. 'Wij zijn zo belachelijk trots op ons meisje!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore