Ga naar de inhoud
Entertainment

'Britney kon niet rechtzitten door medicijngebruik bij X Factor'

Beeld © Getty Images

Of het gezien haar discutabele staat verstandig is om een boekje open te doen over de privé-perikelen van Britney Spears (39) is de vraag, maar Ierse muziekmanager Louis Walsh (68) doet het toch. In gesprek met 'The Irish Independent' blikt hij terug op hun tijd samen in de jury van de Amerikaanse 'X Factor' en met name op Britneys medicijngebruik.

"Ze was er fysiek, maar mentaal niet"

Het is inmiddels een goede negen jaar geleden dat Louis en Britney korte tijd een plek in de jury van X Factor deelden. De muziekbons claimt dat Britney zoveel medicatie gebruikte tijdens de opnames dat ze niet in staat was om rechtop in haar stoel te zitten. Volgens Louis werden de opnames op meerdere momenten stilgelegd, zodat de zangeres van de set geholpen kon worden.

Britney
Lees ook:
Britney Spears-fans kunnen live meeluisteren met haar hoorzitting

"Ik zat twee dagen met Britney en na iedere paar audities ging ze...." zegt hij terwijl hij voorover in zijn stoel zakt en zijn nek laat hangen. "Ze moesten de opnames stoppen en haar weghalen omdat ze zoveel medicijnen en andere dingen gebruikte." Louis vertelt dat hij medelijden met haar heeft. "Hier was ze dan: de grootste popster op aarde. Ze was er fysiek, maar mentaal niet. Ze had veel problemen."

Britney
Lees ook:
Britney Spears: 'De documentaires over mij zijn hypocriet'

Britney kwam in het interview ter sprake vanwege de onlangs verschenen documentaire Framing Britney. Volgens entertainmentkenner Eric de Munck overheerste negativiteit in die documentaire.

'Negativiteit overheerst in documentaire Britney Spears'

05:36