Ga naar de inhoud
Entertainment

Robin Martens over onverwachte GTST-exit: 'Zat nog zo lekker daar'

Robin Martens Beeld © ANP

De wereld van Robin Martens (29) stortte in 2017 even in toen ze te horen kreeg dat haar rol in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' ophield te bestaan. Het ontslag zorgde voor groot verdriet bij de actrice, vertelt ze in 'Op de gevoelige plaat', de online videoserie van William Rutten (51) en 'Shownieuws'.

"Ik heb het echt even moeten laten bezinken"

Als Rikki de Jong, de dochter van Rik de Jong en Anita Dendermonde, maakt Robin in 2010 haar soapdebuut. "Ik had nooit verwacht dat ik de rol zou krijgen, want ik was nog bezig met de acteeropleiding en die wilde ik ook gewoon afmaken", vertelt de aanstaande moeder in de video. "Maar toen werd ik gebeld en was het huilen van blijdschap."

Rikki blijkt zo'n populair karakter, dat Robin al snel aan de vaste cast van Goede Tijden wordt toegevoegd. Uiteindelijk blijft ze acht jaar lang een bewoner van Meerdijk. Die acteeropleiding waar ze het eerder over had, die heeft ze nooit afgerond. "Ik zou eigenlijk in eerste instantie maar voor een half jaar blijven", lacht ze. "Dan zou ik het ook nog kunnen combineren met school. Dat was wel de bedoeling, dat ik school af zou kunnen maken. Maar toen mocht ik vast blijven en was het niet meer te combineren en wordt je verhaallijn ook groter (…) Ik ben heel erg blij dat ik mocht blijven, ik heb het heel erg naar mijn zin gehad."

Volgers
Lees ook:
Volgers onder de indruk van foto Robin Martens

Maar dan is het opeens exit Rikki omdat de rol volgens de makers 'niets meer toevoegt' aan de serie. "Het kwam eigenlijk best als een verrassing voor mij", vertelt Robin eerlijk. "Het was niet dat ik dacht: ik ga dit nog twintig jaar doen, ik ging daar niet vanuit. Maar ik zat nog zo lekker daar, het is één grote familie. (…) Ik heb het echt even moeten laten bezinken."

"Achteraf gezien was het heel goed dat ik eruit ging, ook op dat moment", gaat ze verder. "Ik was op dat moment al opgebrand." In Goede Tijden, Zomer Tijden sprak Robin eerder al eens over die burn-out:

Goede Tijden, Zomer Tijden: Ferri Somogyi over geheime romances bij GTST

13:18
Robin
Lees ook:
Robin Martens hoopt op groot gezin met drie kinderen

Robin vertelt in de video ook over het incident met de politieagent, dat haar carrière en leven veranderde. "Als ik iemand mishandeld zie worden ben ik iemand die voor iemand opkomt. En ik wilde graag mijn onschuld bewijzen en overal tegenin gaan, mar dat werd me afgeraden", huilt ze. "Daar heb ik spijt van want ik ben uiteindelijk heel veel kwijtgeraakt. Als ik had geweten dat ik uiteindelijk toch alles qua werk en contracten was kwijtgeraakt, was er zéker tegenin gegaan."

Kijk hier het hele interview terug.