Entertainment

Youp van 't Hek verklaart na 50 jaar de liefde: 'Debby is mijn waarheid'

15 juni 2021 10:47 Aangepast: 15 juni 2021 12:09
Youp van 't Hek Beeld © ANP

Cabaretier Youp van ‘t Hek heeft op zijn nieuwe album 'Huisje aan C' een lied gezet waarin hij zijn vrouw verklaart dat zij zijn waarheid is. De 67-jarige komiek vond het 'wel aardig om dat na vijftig jaar ook een keer te zingen', vertelde hij in het programma 'Volgspot' op NPO Radio 5.

"Iedereen zoekt naar wat de waarheid is. En voor mij is dat nu Debby"

"We hebben een doodgewoon huwelijk, we hebben ups en downs meegemaakt, we hebben voor- en tegenspoed gekend", aldus Youp. "Maar we zijn nu vijftig jaar verder. Je hebt niet alleen kinderen gekregen, maar ook ouders begraven en vrienden verloren. Al die dingen zijn we samen bij geweest; je hoeft elkaar dan niet zoveel meer uit te leggen. Debby is in mijn geval de waarheid. Ik vond het aardig dat een keer voor haar te zingen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Youp van 't Hek over nieuw album: 'Een ode aan vriendschap'

Zijn vrouw, actrice Debby Petter, vond het 'wel een leuk liedje'. "Maar het is niet zo dat ik aan tafel opeens een extra bord soep kreeg." De liefde is een belangrijk thema in het oeuvre van de komiek, die binnenkort zijn allerlaatste voorstelling gaat maken. "Liefde en een huwelijk zijn ook ingewikkeld. Net zo ingewikkeld als dat het gemakkelijk is. Over die grote twijfel van de liefde staat er ook een liedje op het album."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Youp van 't Hek gaat cabaretles geven: 'Wil kennis doorgeven'

Al lijkt het op het podium soms dat de cabaretier het allemaal beter weet dan zijn publiek, uiteindelijk blijft hij ook een twijfelaar. "Ik heb de waarheid ook helemaal niet in pacht", bekende hij in Volgspot. "We zijn allemaal twijfelaars. Iedereen zoekt naar wat de waarheid is. En voor mij is dat nu Debby."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Youp: 'Waarom 'tieft' CDA oplichter Sywert niet de partij uit?'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore