Entertainment

Gigi Hadid worstelt regelmatig met etniciteit: 'Voel me soms te wit'

15 juni 2021 03:11 Aangepast: 15 juni 2021 11:12
Gigi Hadid Beeld © Getty Images

Gigi Hadid (26) voelt zich soms 'te wit' om zich uit te spreken over haar Arabische achtergrond. Dat vertelt het supermodel in een interview met 'I-D'.

"Soms voel ik me te wit om op te komen voor Arabische zaken"

"Je vraagt je altijd af bij welk ras je hoort", vertelt Gigi over haar gemixte achtergrond. Moeder Yolanda is Nederlands en wit, vader Mohammed is Palestijns. "Soms voel ik me te wit om op te komen voor Arabische zaken. Is wat ik ben wel genoeg om te doen wat goed voelt? Of maak ik misbruik van de privileges die ik heb vanwege mijn witte kant? Mag ik het over één kant van mezelf hebben, of heb ik het dan over iets dat ik niet voldoende ervaar?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zijn Zayn Malik en Gigi Hadid in het geheim getrouwd?

Het is een onderwerp dat het model vaak bespreekt met vriend Zayn Malik, die een Pakistaanse vader en een Britse moeder heeft. "We zijn de eerste generatie van die gemixte etniciteiten, we hebben allebei die ervaring dat je een brug bent tussen de verschillende culturen. Onze ouders hebben dat zelf nooit meegemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gigi Hadid openhartig over bevalling: 'Zayn ving de baby op'

Gigi kijkt ernaar uit te zien hoe dochtertje Khai, nu negen maanden oud, daar in de toekomst naar kijkt. "Ik denk dat zij haar eigen manier zal vinden om haar verschillende culturen samen te laten komen. Het lijkt me interessant die gesprekken met haar te voeren, om haar kijk daarop te zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gigi Hadid maakt eindelijk naam van dochtertje bekend

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore