Ga naar de inhoud
Entertainment

Britney Spears-fans kunnen live meeluisteren met haar hoorzitting

Britney Spears Beeld © Getty Images

De hoorzitting over de curatele waar Britney Spears (39) onder staat is volgende week live via audio te horen. De zangeres zal voor het eerst zelf onderdeel zijn van de zitting, zij het op afstand in verband met coronamaatregelen.

Aangezien in Californië veel van die restricties dinsdag komen te vervallen, leek het er even op dat Britney zich de 23e zelf bij de rechtbank zou melden. De Los Angeles County Superior Court liet maandag echter weten dat de betrokken partijen hebben afgesproken toch allemaal vanaf een andere locatie in te bellen. Fans en andere geïnteresseerden mogen naar de rechtbank komen om mee te luisteren, maar camera's zijn daar verboden.

Eigen
Lees ook:
Eigen musical is droom die uitkomt voor Britney Spears

De nu 39-jarige muzikante kwam in 2008, na een periode van zware mentale problemen, onder curatele te staan. Haar vader en een advocaat werden aangewezen als conservators. In 2019 zegde de advocaat op en kreeg pa Jamie volledige zeggenschap. Hij legde die functie later in 2019 neer wegens gezondheidsproblemen en liet Jodi Montgomery de verantwoordelijkheden overnemen.

Pink
Lees ook:
Pink heeft spijt dat ze Britney niet genoeg heeft gesteund

De zangeres wil nu dat alleen Montgomery haar persoonlijk gaat bijstaan, en haar vader en Montgomery samen haar zakelijke imperium gaan overzien. De zangeres wil dat ook wordt vastgelegd dat zij in de toekomst kan pleiten voor een volledig einde aan de curatele.

Britney
Lees ook:
Britney Spears verrast volgers met gloednieuwe haarkleur

In de veelbesproken documentaire over het roerige leven van Britney komt ook haar vader terug, die erdoor op de slachtbank kwam te liggen. Volgens woedende fans zou Jamie zijn dochter al jaren gevangen houden, en met de daarover verschenen documentaire is de maat vol voor hem. Het verhaal nam een bizarre wending toen hij zélf reageerde:

Vader Britney Spears reageert voor het eerst na documentaire

03:05