Entertainment

Ludieke vliegtuig-actie Nederlands elftal afkomstig van Oranjezomer

13 juni 2021 10:20 Aangepast: 13 juni 2021 12:43
Beeld © ANP

Het vliegtuigje dat zaterdag boven het trainingsveld van het Nederlands elftal cirkelde was afkomstig van het tv-programma 'De Oranjezomer'. Dat onthulde presentatrice Hélène Hendriks (40) in de uitzending zaterdagavond.

"Ik wil ze toch op een of andere manier duidelijk maken hoe het moet: 4-3-3"

Boven het complex van de KNVB in Zeist cirkelde een vliegtuigje, die een banner achter zich aan sleepte met de tekst 'Frank, gewoon 4-3-3!'. Veel spelers van Oranje moesten hard lachen toen ze de boodschap voor bondscoach Frank de Boer zagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hélène Hendriks ontkracht geruchten: 'Ben niet lesbisch'

Vanwege een boycot tegen Veronica Inside zijn Hélène en haar collega's niet welkom bij de persconferenties van het Nederlands elftal dus probeerde het programma op een andere wijze de aandacht te trekken. "Ik mag niet bij de persconferenties zijn, ik mag spelers niet spreken... Ik wil ze toch op een of andere manier duidelijk maken hoe het moet: 4-3-3. Dus wat hebben wij bedacht: het vliegtuigje", aldus de presentatrice.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen 'ziet geen ruimte' om door te gaan met VI

Presentator Wilfred Genee vroeg haar daarop of ze dat nu elke keer gaat doen en opperde om het vliegtuigje erin te houden met steeds nieuwe teksten.

Oranje speelt zondagavond zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal tegen Oekraïne. Hoe ze zich voorbereiden zie je in onderstaande video:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Danny Blind: 'Ik ben een heel relaxte voetbalkijker, ook als mijn zoon speelt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore