Entertainment

Frits Spits: 'Ontslag Renze en Fidan schandvlek publieke omroep'

12 juni 2021 11:10 Aangepast: 12 juni 2021 12:51
Frits Spits Beeld © ANP

Frits Spits (73) heeft hard uitgehaald naar BNNVARA en de NPO voor het weghalen van Renze Klamer (32) en Fidan Ekiz (45) als presentatoren van 'De Vooravond'. Op Twitter noemt hij de gang van zaken 'een schandvlek voor de publieke omroep'. De radiomaker zou zelfs oproepen tot een staking als hij niet vrij was geweest, zegt hij.

"Het is dat ik vrij ben, maar anders zou ik oproepen tot een mediastaking"

'Wij worden als makers verondersteld een samenleving te vertegenwoordigen die staat voor fatsoen, respect en integriteit. Hoe moet dat in godsnaam als er zo’n voorbeeld wordt gesteld?', schrijft Frits. 'Het is dat ik vrij ben, maar anders zou ik oproepen tot een mediastaking van een uur op radio en tv van de makers om ons solidair te tonen (...) en om duidelijk te maken dat dit echt niet kan. Er is een grens bereikt.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BNNVARA in dubio over veranderen naam De Vooravond

BNNVARA maakte donderdag bekend dat na de zomer te stoppen met de vaste presentatoren Renze en Fidan vanwege het 'gebrek aan urgentie' bij het programma. Er komen vanaf 28 augustus twee nieuwe presentatoren op het tijdslot van De Vooravond te zitten die afwisselend solo een programma gaan presenteren. "Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt", zei BNNVARA-contentdirecteur Gert-Jan Hox daarover.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Renze Klamer verbolgen over exit De Vooravond: 'Sta perplex'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore