Entertainment

Youp: 'Waarom 'tieft' CDA oplichter Sywert niet de partij uit?'

11 juni 2021 22:47 Aangepast: 12 juni 2021 12:22
Youp van ‘t Hek en Sywert van Lienden Beeld © ANP

Cabaretier Youp van ‘t Hek (67) heeft vrijdagavond in de RTL-talkshow 'Humberto' keihard uitgehaald naar het CDA en zijn passieve houding in de affaire rond Sywert van Lienden (30). "Waarom werd hij niet maandag, na dat interview in Buitenhof, direct de partij uitgetieft? Opsodemieteren, terugbetalen, arresteren!"

"Er waren overal tekorten aan. En die lul strijkt 28 miljoen op"

Sywert erkende afgelopen zondag na een lange reeks onthullingen in diverse media dat hij en zijn zakenpartners tientallen miljoenen euro’s winst maakten met de verkoop van mondkapjes aan de overheid. Dit gebeurde aan het begin van de coronacrisis, toen er ernstige tekorten waren aan medische hulpmiddelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maarten van Rossem over Sywert van Lienden 'oplichter'

Youp refereerde aan zijn eigen opname in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting, in het voorjaar van 2020. "Ik heb gezien welke paniek er was bij de artsen. Er waren overal tekorten aan. En die lul strijkt 28 miljoen op. Waarom onderneemt het CDA geen actie?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Youp van 't Hek over nieuw album: 'Een ode aan vriendschap'

Demissionair CDA-staatssecretaris Mona Keijzer, die ook te gast was in Humberto, stelde dat er binnen de partij eerst een onderzoek wordt gedaan naar het handelen van Sywert, die zijn eigen daden zondag 'onuitlegbaar' noemde. De staatssecretaris wilde ook niet reageren op het zwartboek van Pieter Omtzigt dat donderdag uitlekte via De Limburger. Hierin stelde het Kamerlid, dat mede de toeslagenaffaire op de agenda zette en nu overspannen thuis zit, dat hij het gevoel heeft structureel door zijn partij te worden tegengewerkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore