Entertainment

Musical over Johan Cruijff krijgt wereldwijd aandacht

10 juni 2021 19:58 Aangepast: 10 juni 2021 20:41
Johan Cruijff Beeld © ANP

De nieuwe Nederlandse musical '14', over het leven van Johan Cruijff, trekt al voor de première veel aandacht in het buitenland. In het AFAS Theater in Leusden, bij Amersfoort, vindt vrijdag een grote presentatie van de cast plaats.

Hierbij zijn diverse cameraploegen en fotografen uit het buitenland aanwezig, laat Out of Office Productions, die de voorstelling maakt, donderdag weten. Het gaat onder meer om een cameraploeg van ZDF, een fotograaf van het internationale persbureau AP en een Russische camjo.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoofdrolspelers van Johan Cruijff-musical bekendgemaakt

Eerder werd al bekend dat Tobias Nierop de hoofdrol van Johan Cruijff zelf op zich zal nemen. Daarnaast spelen Porgy Franssen en Pepijn Schoneveld grote rollen in de musical. Franssen speelt de rol van coach Rinus Michels, Pepijn Schoneveld zal te zien zijn als Cor Coster, de schoonvader en zaakwaarnemer van de voetballegende.

Acteur Milan Sekeris is in musical 14 te zien als Piet Keizer. De voorverkoop van de voorstelling is van start gegaan. De eerste try-out is op 1 september, de wereldpremière staat gepland voor 25 september.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musical in de maak over leven van Johan Cruijff

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore