Ga naar de inhoud
Entertainment

BNNVARA in dubio over veranderen naam De Vooravond

De Vooravond Beeld © ANP

BNNVARA weet nog niet of de nieuwe talkshow die vanaf eind augustus in de vooravond van NPO 1 te zien is, ook 'De Vooravond' blijft heten. Dat meldt een woordvoerder desgevraagd.

"Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd"

De omroep maakte donderdag bekend na de zomer te stoppen met de vaste presentatoren Renze Klamer en Fidan Ekiz vanwege het 'gebrek aan urgentie' bij het programma. Er komen vanaf 28 augustus twee nieuwe presentatoren op dat tijdslot te zitten die afwisselend solo een programma gaan presenteren. "Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt", zei BNNVARA-contentdirecteur Gert-Jan Hox daarover.

Renze
Lees ook:
Renze Klamer verbolgen over exit De Vooravond: 'Sta perplex'

Renze Klamer en Fidan Ekiz reageerden via sociale media boos en verbaasd op het nieuws. Zij hebben zelf ook pas zeer recent te horen gekregen dat zij van het programma worden afgehaald. Ook kijkers laten via Twitter weten het 'absurd' te vinden en zetten bovendien hun vraagtekens bij vervangers Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, die vanaf eind augustus het tijdslot afwisselend zullen invullen.

Fidan
Lees ook:
Fidan Ekiz en Renze Klamer stoppen als presentatoren De Vooravond

Khalid Kasem, die komend seizoen een van de twee presentatoren van de vooravondtalkshow op NPO 1 wordt, was in het voorjaar van 2020 al de gedroomde kandidaat voor De Vooravond. Beide partijen zagen toen in overleg af van de samenwerking omdat naar Kasem op dat moment een onderzoek liep naar het lekken van informatie aan de bende van vermeend kopstuk Ridouan Taghi.

De kersverse presentator zegt zelf 'verwondering, interesse en enthousiasme' mee te nemen naar zijn nieuwe job. "Dat zal moeten leiden tot mooie, inspirerende gesprekken. Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd om met Sophie en het hele team een talkshow te maken waar mensen met veel plezier naar willen kijken."

Fidan
Lees ook:
Fidan Ekiz gaat er met de Pim Fortuyn Prijs vandoor

Het grote publiek maakte kennis met Khalid als woordvoerder van de familie van voetballer Abdelhak Nouri en kent hem als deelnemer aan het programma De Slimste Mens, waar hij tweede werd.

De Vooravond verving in 2020 DWDD, toen Matthijs van Nieuwkerk daarmee stopte.

Angela de Jong: 'De Vooravond kan prima DWDD-opvolger worden'

01:56