Ga naar de inhoud
Entertainment

Renze Klamer verbolgen over exit De Vooravond: 'Sta perplex'

Renze Klamer in 'De Vooravond' Beeld © ANP

Presentator Renze Klamer (32) kan niet begrijpen waarom NPO1-programma 'De Vooravond' na de zomer niet terugkeert met hem en Fidan Ekiz (45) als presentatoren. Dat laat hij vlak nadat het nieuws bekend werd weten in een reactie op social media.

"Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord"

'Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen twee de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt, mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen', laat Renze weten. 

Enkele momenten eerder op de dag kwam het bericht naar buiten dat De Vooravond na de zomer terugkeert met een nieuwe invulling. Ook het presentatieteam gaat op de schop: Fidan Ekiz en Renze worden 'ingewisseld' voor Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, die het programma om beurten voor hun rekening zullen nemen.

Fidan heeft inmiddels ook gereageerd op het nieuws, met een tweet, zoals hieronder te zien is. Eerder gingen er geruchten rond dat ze misschien een contract zou ondertekenen bij RTL, maar dit ontkent de zender tegenover RTL Boulevard. "We zijn op dit moment niet in gesprek met Fidan", laat RTL desgevraagd weten.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers De Vooravond ontroerd door aangrijpend verhaal Jacob (13)

Over het besluit vertelt Gert-Jan Hox, directeur content van BNNVARA, het volgende: "Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij zijn als duo met in elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken." 

Vanaf 30 augustus zullen Sophie en Khalid afwisselend de nieuwe talkshow presenteren: "Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt. Renze en Fidan zijn allebei programmamakers die we vanwege hun passie, vakmanschap en lef heel graag behouden bij BNNVARA. We zijn met hen in gesprek over toekomstige programma's en projecten." 

Toen De Vooravond begon op NPO1 reageerde bekend én onbekend Nederland massaal op de eerste aflevering. Ook tv-columnist Angela de Jong deelde haar ongezouten mening, zoals hieronder is terug te zien. 

De
Lees ook:
De Vooravond helpt zwevende kiezers met verkiezingsapp

Angela de Jong: 'De Vooravond kan prima DWDD-opvolger worden'

01:56