Entertainment

Madelaine Petsch kon keerzijde Riverdale-roem niet aan: 'Huilde elke avond'

10 juni 2021 15:55
Madelaine Petsch Beeld © Getty Images

Rustig aan doen? Die woorden komen niet voor in het woordenboek van de Amerikaanse 'Riverdale'-ster Madelaine Petsch (26), die 'altijd 107 procent' geeft. "Hoe drukker ik ben, hoe minder anxiety ik heb", vertelt ze openhartig in de Nederlandse 'Cosmopolitan'. 

"Mensen noemden me altijd een bitch"

Volgens Madelaine, die weet hoe moeilijk het is om empathie te hebben voor sterren die klagen over de stress die bij hun roem komt kijken, staat ze het zichzelf niet toe om uit te rusten. "Mijn psycholoog heeft me dat uitgelegd", vertelt ze in het tijdschrift. "Ik heb een beetje een, geen jeugdtrauma, maar een soort trauma dat je doet denken dat je altijd iets moet doen. Daar moet ik aan werken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Relatie Riverdalers Camila Mendes en Charles Melton weer op groen

Maar vind maar eens die balans als je een van de sterren bent uit de hitserie Riverdale, gebaseerd op de populaire Archie-strips. Inmiddels is de show bezig aan zijn vijfde seizoen, waar miljoenen fans van over de hele wereld naar kijken. En daar heeft Madelaine, die al zo'n vier jaar de rol speelt van Cheryl Blossom, niet enkel goede herinneringen aan. In het blad vertelt de actrice namelijk in alle eerlijkheid online enorm te zijn gepest toen de show debuteerde en kijkers kennis maakten met de gemene Cheryl. "Mensen noemden me altijd een bitch", zegt ze daar nu over. "Ik huilde elke avond."

Stoppen was echter geen optie, in plaats daarvan vroeg ze haar tegenspeler Luke Perry om hulp. Luke, die in 2019 op 52-jarige overleed na een beroerte te hebben gehad, was volgens Madelaine haar 'orakel'. "Hij zei altijd: 'Je speelt geen personage waar mensen van moeten houden. En dat doe je blijkbaar zo goed dat mensen denken dat je wel écht zo moet zijn.'"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bummer! Nieuwe afleveringen Riverdale wéér uitgesteld

Hij adviseerde haar ook om te stoppen met Twitter, maar dat gaf haar juist het gevoel de controle te verliezen. Wél besloot ze op zijn aandringen een eigen YouTube-kanaal te starten, om zo haar persoonlijkheid meer kleur te geven. 

"De reden waarom ik me zo onderdompel in werk is omdat ik - en dit klinkt misschien een beetje sneu - het liefst altijd iemand anders wil zien. Ik wil andere personages, andere mensen tot leven brengen. (...) Ik ben in het leven nog allerlei dingen aan het proberen. En dat is, nou ja, oké. Hoe ik een gestructureerd plan maak om mijn issues op te lossen? Nou, dat is het dus - dat moet dus niét."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore