Entertainment

Stormloop op speciaal BTS-menu bij McDonald's in Indonesië

10 juni 2021 13:27 Aangepast: 10 juni 2021 14:42
BTS Beeld © Getty Imagese

Een speciaal BTS-menu heeft bij meer dan dertig vestigingen van McDonald's in de Indonesische hoofdstad Jakarta geleid tot chaos. Fans bestelden massaal het op de K-popgroep gebaseerde 'BTS Meal' en daarop besloot de politie de restaurants tijdelijk te sluiten, meldt 'BBC'.

Op foto's is te zien hoe tientallen maaltijdbezorgers voor de kassa's van overvolle restaurants wachten om hun bestelling op te halen. Wachttijden zouden in sommige gevallen zijn opgelopen tot twee uur. De restaurantketen herinnerde mensen er daarom direct aan dat de maaltijd ook de komende maand nog beschikbaar is en dat ze dus beter even kunnen wachten om de maaltijd uit te proberen. Heel bijzonder is die overigens niet. Het menu bestaat uit tien kipnuggets, friet, een cola en twee soorten saus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BTS vestigt record met livestreamconcert

In de Verenigde Staten loopt sinds mei eenzelfde samenwerking tussen BTS en McDonald's. Volgens nieuwssite Business Insider stegen de bezoekersaantallen in Amerikaanse vestigingen in de eerste week met twaalf procent. Binnenkort kunnen ook fans in 49 andere landen het BTS-eten bestellen.

BTS bracht vorige maand zijn nieuwste single 'Butter' uit, dat wereldwijd meerdere records brak. Zo werd het liedje op YouTube binnen 24 uur 113 miljoen keer bekeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boyband BTS stelt tour uit vanwege coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore