Entertainment

Bauers tussen nonnen op bedevaartplaats: 'Ik moet biechten'

09 juni 2021 21:31 Aangepast: 09 juni 2021 21:36
De Bauers: Bestemming Onbekend Beeld © Videoland

Van de Here naar Texelse schapen: de aflevering van 'De Bauers: Bestemming Onbekend' ging vanavond alle kanten op. Frans (47) en Mariska (45) bezoeken niet één, maar twee bijzondere plekken in Nederland waar ze de handen uit de mouwen steken. Nou ja, vooral op Texel dan.

"Moet je biechten? Heb je iets gestolen?"

Frans en Maris beginnen de aflevering in Heiloo, waar ze de oudste bedevaartsplaats van Nederland bezoeken: Onze Lieve Vrouw ter Noord. De plek wordt ook wel 'klein Lourdes' genoemd, omdat er jaarlijks - hou je vast - tienduizenden mensen komen om de heilige aanwezigheid aan den lijve te ervaren. Ook Frans en Mariska wagen zich eraan. Nadat Mariska heilig water uit de geneeskrachtige bron heeft gehaald, een fles voor thuis heeft gevuld en haar wond erin heeft ondergedompeld - "Ik geloof hier echt in" - is het voor Frans tijd om het biechthokje in te duiken.

De kapel is één van de weinige plekken in Nederland waar je nog kunt biechten, dus wil hij er graag 'een kijkje nemen'. Mariska weet echter wel beter. "Moet je biechten? Heb je iets gestolen? Gelogen?" vraagt ze. "Je mag niet iets verzinnen, anders moet je wéér biechten." Dat blijkt niet het geval. Frans heeft daadwerkelijk iets op z'n kerfstok en blijft minuten lang in het hokje, terwijl hij leegloopt tegen de priester.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Feest bij de Bauers: zoon Lucas viert 12e verjaardag

Terwijl Mariska met samengeknepen billen afluistert, blijkt er van een horrorscenario nét geen sprake. "Ik heb laatst een keer mijn velg kapot gereden van mijn auto. Maar eigenlijk was dat Mariska's auto. Maar ik heb gezegd dat zij het heeft gedaan. Daar was ze zich zogenaamd niet van bewust. Eigenlijk denkt zij dat zij het heeft gedaan..."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pleeboy Frans Bauer gaat bijna over zijn nek in Bestemming Onbekend

Nadat ze zich spiritueel hebben opgeladen is het tijd om de handen uit de mouwen te steken op Texel. Ze worden aan het werk gezet op het land van Heiko en Ilona, die er een boerderij runnen. Dat wil zeggen: om 05.00 uur uit bed en door bikkelen tot in de nacht. En dat hadden de twee onderschat, evenals de stank die erbij komt kijken. Niet alleen bij binnenkomst maken ze het liefst rechtsomkeert door de lucht die hen tegemoet komt, zelfs op de Texelse straten is de stank volgens hen niet te doen. Met dichtgeknepen neuzen rijden ze over het boerenland. "Oi, oi, oi. Wat een stank! Niet normaal." 

De Bauers: Bestemming Onbekend De Bauers: Bestemming Onbekend
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frans en Mariska Bauer stappen opnieuw in het huwelijksbootje

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore