Entertainment

Marcus uit Ginny & Georgia was niet direct blij met rol: 'Wat een eikel'

07 juni 2021 17:41 Aangepast: 07 juni 2021 17:44
Ginny & Georgia Beeld © Netflix Media Center

Toen acteur Felix Mallard (23) het script van 'Ginny & Georgia' onder zijn neus geschoven kreeg voor zijn rol als Marcus, stond 'ie niet direct te springen. In een interview met 'Flaunt' vertelt hij over zijn weerstand tegen Marcus' karakter én hoe hij er tegelijkertijd toch verliefd op werd.

"Hij verschuilt zich achter zijn onzekerheid en projecteert dat op andere mensen"

"Ik mocht hem in het begin niet", begint hij over zijn eerste indruk na het lezen van het script. "Ik had alleen de pilot gelezen en ik dacht: deze man is gemeen, hij is een beetje een eikel. En hij verschuilt zich achter zijn onzekerheid en projecteert dat op andere mensen." Toch kwam er een moment waarop hij bijdraaide. "Toen was er een punt waarop ik dacht: ah, ik ken zoveel jongens zoals Marcus. Ik kan ze zien als ik lees over dit personage. Ik weet wat ze ermee willen zeggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze acteurs in Ginny & Georgia zijn in het echt broer en zus

Naarmate hij meer las over zijn toekomstige rol werd hij er steeds gekker op, zo zegt hij. "Hij laat jonge mannen zien dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor je acties en dat hoewel je je misschien onzeker voelt, het geen excuus is om een klootzak te zijn. Ik denk niet dat dat vaak wordt getoond."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hey peach! Ginny & Georgia krijgt een tweede seizoen

Zijn favoriete scène uit het eerste seizoen? Die waarin hij met Ginny onder de douche staat. "Ik denk dat het komt, omdat dat het moment was waarop het kwartje viel tussen Marcus en Ginny. Ze beseffen allebei dat ze pijn hadden en daar wordt heel duidelijk wat ze in elkaar zien. Het is het moment waarop Marcus zich realiseert dat hij niet zonder haar kan." Maar ook de slotscène is hem bijgebleven. Daarin 'ontploft' volgens hem alles en valt al het werk van de voorgaande maanden samen. "We zijn allemaal in de gang en alles komt naar buiten. Iedereen op de set heeft alles gegeven. We hadden maanden nodig gehad om het verhaal te vertellen en die omstandigheden waren bepalend voor die slotscène."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bella ciao: Netflix onthult eerste beelden slotstuk La casa de papel

Dat de serie een immens succes zou worden zag hij niet bepaald aankomen. "Met populariteit weet je het nooit", zegt hij. Maar hij was trots. "Dat het zo erg van de grond zou komen, had ik alleen absoluut niet voorzien. Toen we het filmden was er wel iets speciaals. Het was een prachtige set om aan te werken met een creatief team van alleen maar vrouwen. Alles werkt gewoon beter als vrouwen de leiding hebben", besluit hij. 

De acteurs van Ginny & Georgia maakten onlangs het heuglijke nieuws bekend dat er een tweede seizoen in de pijplijn zit! Wanneer die wordt gelanceerd is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Taylor Swift boos om 'seksistische' grap in Ginny & Georgia

Anna Drijver en Elise Schaap maakten gisteren in RTL Boulevard bekend dat ze binnenkort opnieuw samen in een Netflix-serie te zien zijn. Bekijk er alles over in onderstaande video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore