Entertainment

Goedele Liekens over verdacht plekje op huid: 'Te laks geweest'

07 juni 2021 21:35
Goedele Liekens Beeld © ANP

Presentatrice en seksuologe Goedele Liekens (58) baalt er van dat ze te 'laks' is geweest toen ze een verdacht plekje op haar huid voelde. Dat vertelt ze in het Belgische programma 'De Zevende Dag'.

"Ik dacht: Goh ja, ik ga daar wel eens mee naar de dokter"

"Bij mij gingen echt alle alarmbellen tegelijkertijd. Maar ik dacht: 'Goh ja, ik ga daar wel eens mee naar de dokter'. En dat is natuurlijk heel dom, want daardoor ben ik in stadium drie terechtgekomen. Dus waren er uitzaaiingen in de lymfe", vertelt Goedele in het programma. Ook laat ze weten dat als ze er sneller bij was geweest, ze alle ellende bespaard was gebleven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Goedele Liekens ondanks huidkanker positief: niet levensbedreigend

Goedele ontdekte vorig jaar een schoonheidsvlekje boven haar borst. In november maakte ze bekend dat er huidkanker bij haar is ontdekt. 'Het is behandelbaar, dat geluk heb ik. Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is', liet ze destijds weten. 'Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Halverwege de trap moeten stoppen eer je boven in je bed gekropen raakt, slap en koortsig in de zetel’ verward. Lotgenoten kennen het.'

Gelukkig is de presentatrice inmiddels weer kankervrij verklaard en wil ze weer terugkeren in de Belgische politiek. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Goedele Liekens: 'Ik had geen tijd voor kanker'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore