Entertainment

Paul Verhoeven mogelijk in de prijzen tijdens Filmfestival Cannes

03 juni 2021 12:18 Aangepast: 03 juni 2021 13:00
Paul Verhoeven Beeld © ANP

De nieuwe Franse film 'Benedetta' van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven (82) is dit jaar opgenomen in de competitie van het Filmfestival van Cannes. Het historische drama vertelt over een lesbische nonnenliefde in de late middeleeuwen.

Benedetta beleeft zijn wereldpremière op het festival aan de Côte d'Azur, zo heeft directeur Thierry Fremaux donderdagochtend bekendgemaakt. Het is de tweede keer dat Paul Verhoeven in de competitie is opgenomen. In 2016 deed de nu 82-jarige Nederlander mee met zijn thriller Elle, over een vrouw die haar verkrachter opspoort.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Filmfestival Cannes inderdaad verplaatst naar juli

De regisseur opende het festival in 1992 met zijn thriller Basic Instinct. Benedetta, die in oktober in Nederland te zien is, is een van de 24 titels in de selectie dit jaar. De jury kent diverse prijzen toe, waaronder de Gouden Palm, de hoofdprijs op het festival. Andere regisseurs die met hun nieuwe film meedingen zijn onder meer oudgedienden als Francois Ozon, Nanni Moretti, Wes Anderson, Bruno Dumont en Jacques Audiard.

Het festival hanteert strenge coronamaatregelen, zoals de Franse overheid voorschrijft. Zo moeten alle bezoekers bewijzen dat zij twee keer gevaccineerd zijn, of zij moeten elke twee dagen een nieuwe PCR-test doen. Het festival vindt plaats van 6 tot en met 17 juli. Het is de 74e keer dat het prestigieuze evenement plaatsvindt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spike Lee eerste zwarte juryvoorzitter filmfestival Cannes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore