Entertainment

Tim Hofman pislink door De Boer als Qatar-ambassadeur

01 juni 2021 19:49 Aangepast: 01 juni 2021 20:35
Tim Hofman en Ronald de Boer Beeld © ANP

Tim Hofman (32) haalt op Twitter flink uit naar de nieuwe WK-ambassadeur Ronald de Boer (51). Ronald ontwikkelde als voetballer een innige band met Qatar en gaat het land nu promoten. Het WK in Qatar in 2022 ligt al vanaf de aankondiging onder vuur vanwege de grove mensenrechtenschendingen in het land. Frank (51), de broer van Ronald, is bondscoach van het Nederlands elftal.

"Volgens Ronald is het beeld eenzijdig en wordt het juist BETER door het WK"

'Hahahaha Ronald de Boer wordt ambassadeur van het WK in Qatar', schrijft Tim. 'Dat WK kostte so far 6500+ doden, heel veel mensen die als slaaf misbruikt werden en nog een scala aan mensenrechtenschendingen, maar volgens Ronald is het beeld eenzijdig en wordt het juist BETER door het WK.' Tim krijgt heel veel bijval over zijn kritiek. Zo schrijft iemand: 'Achter ballen aan rennen gaat nou eenmaal boven mensenrechten.' Een andere twitteraar schrijft dat je 'dom en naïef' wordt zodra er geld tegenover staat. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Anne+ tot Tim Hofman: dit zijn winnaars Diversity Award

Eerder probeerde Tim voor zijn programma BOOS al te vragen aan hoofdsponsors als Coca-Cola, McDonald's, Budweiser en Adidas waarom zij het WK sponsoren. De bedrijven wilden hem niet te woord staan. De KNVB en het kabinet stellen dat dankzij het WK de problemen in Qatar kunnen worden aangestipt.

De Tweede Kamer besloot in februari dat koning Willem-Alexander of een afvaardiging van de regering volgend jaar niet naar het WK voetbal in Qatar moet gaan, omdat arbeiders die de stadions bouwen worden uitgebuit. De Kamer steunde een motie van SP'er Sadet Karabulut. Ze spreekt van wantoestanden, slavernij en ernstige vormen van uitbuiting bij de bouwwerkzaamheden in de Golfstaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze acteur speelde Tim Hofman in De TV Kantine

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore